Akcija #recimoimhvala: Alisa Nenadić predstavlja dubrovačku slastičarnicu Dolce Vita

Našoj akciji #recimoimhvala prva se pridružila dubrovačka slastičarnica Dolce Vita, s čijim nas je radom spremno upoznala vlasnica slastičarnice Alisa Nenadić.  

Na dan kada se obilježava Svjetski dan zdravlja mi započinjemo s predstavljanjem slastičarnica koje su odlučile sudjelovati u našoj akciji #recimoimhvala i zasladiti djelatnicama hitnih službi najsvečaniji dan u životu – donirajući im svadbenu tortu.

Prva u nizu priča koje ćemo podijeliti s vama jest ona o slastičarnici Dolce Vita iz Dubrovnika, čija je vlasnica Alisa Nenadić prva pristala biti dio naše akcije. Njezina slastičarnica poznata je slatka adresa mnogim Dubrovčanima i njihovim gostima, a o kvaliteti njezinih sladoleda već smo pisali i na našem portalu. Naime, Alisin sladoled Domino na Gelato Festival Challengeu održanom prije dvije godine u Splitu osvojio je nagradu za najbolju strukturu. Osim ove nagrade, Alisa je za svoj rad primila i druga priznanja, među kojima je i posebno priznanje Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanja ugostiteljske i turističke struke, koje joj je dodijeljeno krajem prošle godine.

Danas nam pak Alisa otkriva koliko dugo postoji njezina slastičarnica, ali i koja je to svadbena torta zauvijek ostala u njezinom sjećanju, kao i što ju je potaknulo na to da se pridruži našoj akciji.

Od kada postoji vaša slastičarnica i kako je krenula vaša slatka priča?

Slastičarnica Dolce Vita postoji od 2001. i pokrenuo ju je moj muž, a ja sam u ovoj priči od 2005. godine. Njegov otac tj. moj pokojni svekar je bio uspješan slastičar i jako dobar majstor zanata tako da sam sretna i ponosna što sudjelujem u nastavku takve obiteljske tradicije. Slastičarstvo zapravo nije bilo moja struka već ekonomija, ali ubrzo nakon što sam upoznala svog muža shvatila sam da mu želim pomagati u poslu pa sam se vrlo brzo odlučila za prekvalifikaciju te obrazovanje i edukacije u slastičarstvu. Slastičarstvo mi je od malih nogu bilo omiljeni hobi, a na taj mi je način preraslo u zanimanje i veliku ljubav. Sretna sam jer imam privilegiju raditi ono što volim.

Znate li otprilike broj svadbenih torti koje ste dosad pripremili?

Zaista ne znam broj svadbenih torti koje sam izradila u ovih 15 godina, ali znam da nisam požalila ni sekunde zbog svih tih neprospavanih noći, suza i sati i sati koje sam provela u izradi istih.

Postoji li svadbena torta koja vam je posebno ostala u sjećanju i zašto?

Da, svadbena torta jedne cure koja se iz Pule došla tajno udati u Dubrovnik. Oduševila me njena skromnost, ljubav prema Gradu i odlučnost da baš sve bude po njenom do zadnjeg detalja. I zamislite, zove se Dubravka. O toj curi, toj torti i cijeloj priči koja je prerasla u veliko prijateljstvo sam pisala i na svom blogu

Kakve svadbene torte mladenci najčešće biraju – o kojim okusima se radi, dekoracijama…?

Mladenci uglavnom prate trendove, znači što je sada popularno na Instagramu i Pinterestu takav izgled i dekoracije traže, a što se okusa tiče uglavnom je tu prisutna klasika, čokoladna ili voćna torta. Zanimljivo je, zapravo iznenađujuće da su mladoženje jako zainteresirani za odabir svadbene torte u zadnje vrijeme, prije uopće ne bi ni dolazili na kušanje nego bi to prepustili mladoj da odabere.

Zašto ste se odlučili pridružiti našoj akciji #recimoimhvala i što biste poručili mladenkama kojima ćete darovati tortu?

Akciji #recimohvala sam se pridružila bez razmišljanja, odmah na prvu i jako sam zahvalna urednici što mi je pružila mogućnost da barem na ovaj način razveselim nekoga tko spašava nas i nesebično daje sebe u ovoj situaciji .

Fotografije: Dolce Vita

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.