• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»8. Kinookus Food Film Festival

8. Kinookus Food Film Festival

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2017 Događanja Leave a comment

Ove se godine u Stonu održava osmi po redu Kinookus Food Film Festival na kojem će posjetitelji  svoja nepca moći zasladiti slasticama koje će za njih, prema receptu Jadranke Ničetić, pripremiti dubrovačka slastičarka Lucija Tomašić.

Od 7. do 10. rujna 2017. u Stonu će se pod općom temom  Jedenjaci: putovanje kroz nasljeđe hrane Dubrovačke Republike, održati osmi po redu Kinookus Food Film Festival. Kroz šest različitih sekcija posjetiteljima će se predstaviti bogato materijalno i nematerijalno naslijeđe hrane (food heritage) Dubrovačke Republike te njegov suvremeni, kulturni, društveni i gospodarski potencijal.

Kinofokus sekcija donosi predstavljanje knjige dr. sc. Jasenke Maslek Zemlja i ljudi: vinogradarstvo na poluotoku Pelješcu u 19. i 20. stoljeću, predavanje krajobrazne arhitektice Anite Trojanović Od kamena u polju, do kamena u pjatu te okrugli stol na temu Revitalizacija nasljeđa hrane Dubrovačke Republike na kojem, među ostalima sudjeluje i Jadranka Ničetić, autorica knjige Dubrovački komini. Na degustacijama kojima su popraćeni susreti u ovoj sekciji moći će se isprobati dvije tradicionalne dubrovačke slastice – Turban od mirodija te Dubrovački budim za koje je Jadranka Ničetić prikupila recepte, a koje će izraditi dubrovačka slastičarka Lucija Tomašić.

Program ovogodišnjeg Kinookusa donosi još i filmsku sekciju Okušavanje publika u Stonu i Malom Stonu, zatim Kinopokus –  sekcijiu kreativnih radionica za mlade, Kinolokus – tržnicu eko i tradicijskih proizvoda te sekciju Nevigjeno u kojoj se biciklima prolazi kroz povijest proizvodnje hrane u Stonu i okolici iz vremena Dubrovačke Republike.

Za kraj, organizatori najavljuju i zanimljiv glazbeni program u sekciji Gramoston koja će posjetiteljima omogućiti uživanje u filmskoj glazbi te ples i zabavu. Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici festivala.

Fotografije: Kinookus

2017-09-03

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Slastice su više od hrane

Sljedeći članak :

Ana Vilenica: “Odabir slastice koju ću izraditi ovisi o sezoni i inspiraciji”

Povezani članci

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Noviteti na najvećem sajmu čokolade: Salon du Chocolat otvara nova područja te obnavlja Escape Japon

Mirjana Bošković Smrekar 07 ruj 2023
Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Hit slastica mochi donosi dašak Japana na Bundek: novi gastro trendovi na Baš Naš festivalu

Mirjana Bošković Smrekar 30 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!