Zimski mini mafini s čajem

Na našem smo vam portalu već predstavili kuharicu Dunje Gulin nazvanu Slatki vegan, a tom je prilikom autorica s nama podijelila dva recepta, od kojih vam prvi donosimo danas.  

Sastojci
(za kalup za 24 mini mafina)
Tekući sastojci
  • 160 ml (⅔ šalice) kipuće vode
  • 2 vrećice čaja od šipka ili čaja po želji
  • sok i korica 1 organske naranče
  • 60 ml (¼ šalice) suncokretovog ulja za pečenje ili djevičanskog kokosovog ulja, rastopljenog
  • 60 ml (¼ šalice) sirupa od datulja
  • 60 g (½ šalice) sitno sjeckanih datulja
  • 30 g (⅓ šalice) goji bobica
  • 40 g (⅓ šalice) sušenih brusnica
Suhi sastojci
  • 130 g (1 šalica) brašna T-850
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli ½ žličice cejlonskog cimeta
  • ¼ žličice muškatnog oraščića u prahu
  • ¼ žličice đumbira u prahu
  • 70 g (½ šalice) orašastih plodova, tostiranih u pećnici ili na suhoj tavi i usitnjenih
Priprema

Vrećice čaja i suho voće stavite u zdjelu pa prelijte vrućom vodom, poklopite i pustite da odstoje oko 10 minuta. Dodajte sok i koricu naranče te ulje pa dobro promiješajte. U mješavinu s čajem prosijte brašno s praškom za pecivo, sodom, solju i začinima pa promiješajte da se sve poveže. Na kraju lagano umiješajte orašaste plodove.

Kalupe za mini mafine nauljite, smjesu ravnomjerno podijelite i pecite na 180 °C 15 – 19 minuta, ili dok ne porumene na rubovima.

Fotografija: Maja Danica Pečanić

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.