Večer hrvatske kuhinje u Parizu

Chef Tvrtko Šakota u Parizu će pripremiti tradicionalna hrvatska jela na inovativan način, a za desert će pripremiti posebnu slasticu s jabukom, sirom i orasima.

U Parizu će se sljedećeg četvrtka, 7. prosinca, održati večer hrvatske kuhinje, na kojoj će hrvatski chef Tvtrko Šakota, chef kuhinje restorana Xato u Zagrebu te jedan od vodećih hrvatskih kuhara mlađe generacije, pripremati tradicionalne hrvatske specijalitete na moderan način.

Za desert će gostima biti servirane pečene jabuke s hrskavim tijestom od cimeta, emulzijom od bijelog sira i chutneyja od oraha.

Hrvatskog će chefa u restoranu Auberge Flora ugostiti Flora Mikula, vlasnica istoimenog hotela i chef kuhinje poznatog pariškog restorana, okrunjena s 2 kape (toques) Gault&Millau.

Organizatori Gault&Millau Croatia kažu da će to biti hrvatska večera za pariške gurmane i velika promocija hrvatske enogastronomije u srcu Pariza.

Fotografije: Laniva d.o.o.

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.