Tufahije

Jučer smo imali recept za zapečene punjene dunje, a danas  punimo jabuke po receptu za tufahije koji nam je poslala Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
  • 10 jabuka (kisele)
  • 7 dl vode
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g meda
  • 1 vanilin šećer
  • sok pola limuna
Punjenje
  • 150 g mljevenih oraha
  • 3 žlice mljevenog keksa
  • žlica tekućine u kojoj su se kuhale jabuke
Ukrašavanje
  • oko 80 g mljevenih oraha
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • višnje
Priprema

Na laganoj vatri kuhati vodu, šećer, med i limun.

Jabuke oguliti, izdubiti sredinu i kuhati u pripremljenoj tekućini 8-10 minuta, ovisno o vrsti jabuka (probati čačkalicom). Povremeno ih tijekom kuhanja okretati.

Jabuke izvaditi iz tekućine i ohladiti. Tekućinu nastaviti kuhati kako bi se stvorio sirup kojim se prelijevaju jabuke.

Nadjev

Mljevene orahe preliti vrućom tekućinom i umiješati. Ohladiti.

Hladne jabuke uvaljati u mljevene orahe te ih vrećicom za ukrašavanje puniti nadjevom. Preliti sirupom. Ukrasiti tučenim vrhnjem i višnjom.

Fotografija: Od slatkoga slađe

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.