Torta s jagodama

Zadnjih je dana na našem portalu jagoda česti sastojak u receptima pa je tako i danas u receptu Nevene Josipović s bloga Bake Cakes.

Sastojci
Biskvit
  • 2 jaja
  • 5 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 dag glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • malo mlijeka za preliti biskvit
Krema
  • 25 dag jagoda
  • 2 čaše tekućeg jogurta
  • 15 dag šećera u prahu
  • 5 dcl slatkog vrhnja za šlag
  • 2 vrećice mljevene želatine
Dekoracija
  • 30 dag jagoda
  • 2 dcl soka od jagoda
  • 1 vrećica mljevene želatine
Priprema
Biskvit

Jaja pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Izmiksajte smjesu. Na dno kalupa (26 cm promjer) stavite papir za pečenje te izlijte smjesu i poravnajte. Biskvit pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 do 15 min.

Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa, prelijte mlijekom (okvirno 1,5 dcl je dovoljno) i pustite da se ohladi.

Krema

Jagode očistite i operite. Narežite ih na sitne kockice te im dodajte jogurt i šećer. Promiješajte.

Želatinu napravite prema uputama na vrećici. Kada je pripremite dodajte ju u prethodnu kremu od jagoda, jogurta i šećera. Promiješajte i stavite u hladnjak.

Za to vrijeme izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Kremu izvadite iz hladnjaka pa u nju dodajte šlag.

Kremu dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.

Ohlađeni biskvit stavite na stalak za tortu, obavezno oko njega obruč od kalupa. Na biskvit stavite kremu, poravnajte ju i pustite u hladnjaku dok ne napravite dekoraciju.

Dekoracija

Jagode očistite i operite, malo ih posušite na krpi te prerežite na pola. Želatinu napravite prema uputama na vrećici i zatim ju dodajte u sok od jagoda.

Tortu izvadite iz hladnjaka, posložite jagode po kremi i prelijte sokom.

Ostavite ju u hladnjaku na nekolikor sati ili preko noći, zatim maknite obruč i poslužite.

Fotografija: Bake Cakes

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.