Tisuću listića

S bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak stiže nam recept za jedan od klasika francuskog slastičarstva – tisuću listića (mille feuille).

Sastojci
  • 4 kore lisnatog tijesta ili 2 pakiranje lisnatog tijesta
Krema
  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
Dekoracija
  • oko 30 g bijele čokolade
Priprema

Za početak ispecite 4 kore svježeg lisnatog tijesta, a dok se kore hlade napravite kremu.

Prema uputama na vrećici pudinga, skuhajte 2 pudinga u 600 ml mlijeka. Skuhani puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite. Slatko vrhnje izraditi mikserom i lagano dodajte u ohlađeni puding.

Slaganje

Od svake kore odrežite 2 centimetra tijesta da kasnije na vrh kolača izmrvite te komadiće.

Premažite kremom svaku koru (završite s kremom).

Posipajte kolač  mrvicama tijesta i komadićima bijele čokolade.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.