• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tisuću listića

Tisuću listića

Slatkopedija 05 sij 2019 Recept dana Leave a comment

S bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak stiže nam recept za jedan od klasika francuskog slastičarstva – tisuću listića (mille feuille).

Sastojci
  • 4 kore lisnatog tijesta ili 2 pakiranje lisnatog tijesta
Krema
  • 2 pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
Dekoracija
  • oko 30 g bijele čokolade
Priprema

Za početak ispecite 4 kore svježeg lisnatog tijesta, a dok se kore hlade napravite kremu.

Prema uputama na vrećici pudinga, skuhajte 2 pudinga u 600 ml mlijeka. Skuhani puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite. Slatko vrhnje izraditi mikserom i lagano dodajte u ohlađeni puding.

Slaganje

Od svake kore odrežite 2 centimetra tijesta da kasnije na vrh kolača izmrvite te komadiće.

Premažite kremom svaku koru (završite s kremom).

Posipajte kolač  mrvicama tijesta i komadićima bijele čokolade.

Fotografija: Gurmanka

[print_link]

blog francuske slastice gurmanka lidija osmak mille feuille recept dana slatki recept tisuću listića 2019-01-05
Tags blog francuske slastice gurmanka lidija osmak mille feuille recept dana slatki recept tisuću listića

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Najslađi rekordi 2018. godine

Sljedeći članak :

Priče koje su nam dokazale da ništa nije nemoguće

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!