Rolada od čokolade s kremom od kestena

Kada nam je u redakciju stigao paket s novim proizvodom koji Sana delikatese stavlja na tržište  – Sana Kesten pire 100 % nismo mogli odoljeti pripremi rolade od čokolade obogaćene kremom napravljenom od upravo ovog proizvoda  – slastica je to kao stvorena za vaš božićni stol.

Sastojci
Biskvit
  • 110 g brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 160 g šećera
  • 2 čepa arome vanilije
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 2 žlice ruma
Krema
Ganache
  • 75 ml vrhnja za šlag
  • 80 g čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva s ventilatorom.

U jednu posudu prosijte brašno, kakao i sol te ostavite sa strane.

U drugoj posudi mikserom desetak minuta miješajte šećer i jaja dok ne dobijete pjenastu kremu. U to dodajte aromu vanilije, ulje i rum pa sve dobro izmiješajte mikserom dok se sastojci ne sjedine.

Malo po malo, smjesi dodajte i prosijane suhe sastojke te između svakog dodavanja smjesu izmiješajte kuhačom.

Pripremljenu smjesu izlijte na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, lijepo je poravnajte i pecite u ugrijanoj pećnici 10 do 12 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).

Gotov biskvit izvadite iz pećnice, odvojite od papira za pečenje i još vrućeg zamotajte u čistu krpu kako bi dobio oblik rolade.

Krema

Vrhnje za šlag ostavite 10-15 minuta u zamrzivaču kako bi se dobro ohladilo da ga možete istući u šlag.

U Sana Kesten pire 100 % dodajte šećer i kratko izmiješajte mikserom (dobit ćete mrvičastu smjesu).

U drugoj posudi mikserom istucite ohlađeno vrhnje za šlag dok ne dobijete čvrsti šlag. Postepeno ga dodajte u Sana Kesten pire 100 %, miješajući između svakog dodavanja mikserom. Prije zadnjeg dodavanja šlaga, smjesi dodajte Sana Bourbon vanilin šećer i rum i dobro promiješajte mikserom. Zadnjih stotinjak mililitara šlaga dodajte ručno miješajući kuhačom.

U kremu zatim dodajte čokoladu za kuhanje izrezanu na komadiće i još jednom dobro izmiješajte kuhačom.

Slaganje

Odmotajte roladu koju ste prethodno zamotali u krpu te kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu pazeći da rubovi ostanu prazni. Roladu zatim ponovno zamotajte, stavite na tanjur za posluživanje i ostavite nekoliko sati u hladnjaku (najbolje preko noći).

Ganache

Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru i kuhajte do vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade izrezane na komadiće i ostavite dvije minute pa miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ganache prelijte u bocu za dekoriranje i prošarajte roladu te je poslužite.

Fotografije: Kate Bošković

U suradnji sa Sana delikatese


Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.