Robert Hromalić danas otvara vrata svoje slastičarnice u Zagrebu

Slastičarnica Le Kolač nastavlja svoj put u rukama novog vlasnika – poznatog hrvatskog slastičara Roberta Hromalića, koji je za čitatelje našeg portala detaljno predstavio koncept i ponudu svoje slastičarnice.

Valentinovo u Zagrebu ove je godine posebno i po tomu što jedan od najboljih hrvatskih mladih slastičara baš danas kreće u novu slatku avanturu. Naime, Robert Hromalić je, nakon što je radio kao glavni slastičar u Timeovoj slastičarnici te nakratko kao konzultant u različitim slastičarnicama, odlučio krenuti u vlastiti posao, preuzevši Zagrepčanima već dobru poznatu slastičarnicu Le Kolač koja se na istom mjestu nalazi još od 2010. godine.

Staro ime, ali potpuno nova priča: „Slastičarnica se nalazi na mjestu istoimene slastičarnice koja je postojala zadnjih devet godina. Iako je ime ostalo nepromijenjeno, koncept je u potpunosti promijenjen. Ne bojimo se novih izazova, već smo jako uzbuđeni što će naši gosti moći isprobati nešto sasvim novo.“ – daje nam Robert odgovor na naše pitanje boji li se izazova izgradnje vlastitog, prepoznatljivog brenda pod već postojećim imenom.

Njegova slastičarnica smještena iza Petrove crkve u Zagrebu bit će boutique slastičarnica, a Robert nam govori i po čemu će se točno razlikovati od drugih: „Osim vrhunskih sastojaka i nekih novih okusa koje koristimo u individualnim kolačima iz ponude, rekao bih da se razlikujemo po tome što nudimo kolač kao kompletan proizvod. Posebnu pažnju usmjerili smo na to da svaki proizvod bude individualno osmišljen, dizajniran i povezan u konceptualno ujednačenu cjelinu koja će se vremenom nadograđivati.“

„U ponudi će se  nalaziti 6 individualnih kolača – Lješnjak, Čokolada, Cheesecake, Limun, Pita od jabuka i jedan kojeg bismo posebno istaknuli, a to je Ruby. Radi se o prirodno crveno-ljubičastoj vrsti čokolade koja ne sadrži umjetna bojila i arome. Osvježavajuća je, ima laganu, kremastu teksturu te voćni okus s kiselkastim notama. Godine 2018. proglašena je inovacijom godine, a na našem tržištu još je poprilično nepoznata i zanimljiva. Osim kolača, u ponudi se nalaze i četiri torte – Čokolada, Lješnjak, Limun i Cheesecake, ali po dogovoru radimo i torte po narudžbi. Deserti će se svakako mijenjati sezonski, ovisno o dostupnosti namirnica, a povremeno će u ponudi biti i tematski te personalizirani proizvodi. Cilj nam je, uz korištenje vrhunskih i najkvalitetnijih namirnica, surađivati s manjim OPG-ovima iz Hrvatske i isticati lokalne okuse. Uskoro krećemo i s jedinstvenim modelom slastica za vjenčanja, a o svemu ćete više moći saznati na našoj web stranici, s webshop prodajom, koja je u izradi, ali i društvenim mrežama (Instagram, Facebook).” – najavljuje nam Robert.

U njegovoj slatkoj priči uz njega se nalaze i dizajnerica Paula Šantić, ekonomist Krešimir Ivanagić te chefovi Vesna Vlahović i Martin Mijatović, no Robert ističe da je u cijelu priču uključen je i velik broj suradnika i prijatelja.

Slastičarnica će u početku funkcionirati kao to go slastičarnica, a moći će se kupiti i kava za van, no već na proljeće očekuje se otvaranje vrata vrtne terase ispred slastičarnice na kojoj će gosti moći uživati u opuštenoj atmosferi i proširenoj ponudi kolača, ali i drugih proizvoda.

Slatke delicije koje potpisuje Robert Hromalić tako ćete od danas moći isprobati na adresi Petretićev trg 3. Radno vrijeme slastičarnice je od ponedjeljka do subote od 10 do 20 sati., a za sva dodatna pitanja možete se obratiti samom osoblju slastičarnice na mail info@lekolac.com ili preko društvenih mreža.

Fotografije: Robert Hromalić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.