Pita s trešnjama

Obožavamo slastice sa sezonskim voćem, a za ovu današnju pitu s trešnjama zaslužna je Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Tijesto
  • 200 g oštrog brašna
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 3 – 4 žlice hladne vode
Nadjev
  • oko 1 kg očišćenih trešanja
  • 4 žlice šećera
  • 2 žlice gustina
Priprema
Tijesto

Brašno i hladan maslac prstima utrljati (slobodno uporabiti multipraktik) te dodati navedene sastojke. Umijesiti. Tijesto omotati prozirnom folijom i spremiti u hladnjak na 30 minuta.

Krema

Očišćene trešnje pomiješati sa šećerom i gustinom i ostaviti kako bi trešnje pustile sok.

Slaganje

Tijesto tanko razviti i obložiti kalup promjera 28 cm (prethodno premazan maslacem). Na tijesto složiti trešnje sa sokom te ostatak tijesta naribati preko trešanja.

Pitu peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C oko 40 minuta.

Malo ohladiti i poslužiti uz sladoled od vanilije.

Fotografije: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image