Palačinke, vafli i dobro djelo za oproštaj od srednje škole

Na ovogodišnjem izdanju humanitarne akcije u sklopu koje maturanti pripremaju palačinke i dijele ih prolaznicima na riječkom Korzu, prikupljeno je više od tri tisuće kuna za pomoć Udruzi „Ri21“ koja pomaže djeci s Downom sindromom.

Kao što smo na našem portalu već pisali, u ponedjeljak je održano četvrto izdanje humanitarne akcije kojom se maturanti Građevinske tehničke škole Rijeka pozdravljaju sa svojim srednjoškolskim obrazovanjem.

Kako nam organizatori kažu, ove je godine humanitarna akcija prošla puno bolje od očekivanog – skupljeno je preko tri tisuće kuna, odnosno dvostruko više nego ikad dosad. Prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi „Ri21“ koja pomaže djeci s Downom sindromom.

U organizaciji i provedbi cjelokupne humanitarne akcije ove su godine sudjelovali učenici okupljeni oko učeničke zadruge Skica (maturanti 4. D (dizajneri interijera) i 4. AT razreda (arhitektonski tehničari)). Njih dvadesetak je realiziralo cijeli projekt, počevši od pripreme i izrade marketinških materijala, preko vođenja društvenih mreža pa sve do organizacije opreme, dizajna štanda, pripreme smjesa i same provedbe na Korzu.

Na ovogodišnjem izdanju potrošilo se oko 20 litara smjese, a koliko je ova akcija postala popularna među Riječanima pokazuje i činjenica da su se početne, pripremljene količine smjese brzo trošile pa su maturanti morali ponovno pripremati nove količine smjese. Akcija je trajala od 8:30 do 20:15, a unatoč činjenici da kiša ni taj dan nije zaobišla Rijeku, malo je onih koji su mogli odoljeti zamamnom mirisu ukusnih palačinka, kojima su ove godine maturanti dodali i nekoliko slatkih iznenađenja: vafle s nekoliko različitih preljeva, ali i palačinke u boji ukrašene mrvljenim oreom, napolitankama, čokoladnim mrvicama i preljevom od čokolade.

Uz dobro raspoloženje i glazbu, za koju su se također pobrinuli sami maturanti svirajući i pjevajući cijeli dan, riječki su dizajneri i arhitektonski tehničari proslavili kraj jednog životnog razdoblja, pomažući pritom onima kojima je to najpotrebnije.

Ponosni smo što je Slatkopedija medijski pokrovitelj ove akcije i veselimo se novoj generaciji maturanata i nastavku ove divne tradicije.

Fotografije: Nina Ogrinc

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.