Riječki maturanti časte palačinkama – humanitarnom akcijom opraštaju se od srednje škole

U ovi trenucima u Rijeci počinje još jedno izdanje humanitarne akcije kojom maturanti na hvalevrijedan način obilježavaju kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U srijedu će u školama diljem Hrvatske školsko zvono označiti kraj srednjoškolskog obrazovanja za još jednu generaciju maturanata. Mnogi će i ove godine kraj učeničkog dijela života proslaviti na norijadi na kojoj će, vrlo vjerojatno, ponovno biti bačene velike količine jaja i brašna.

No, riječki se maturanti iz  Građevinske tehničke škole i ove godine odupiru tom trendu i oproštaj od srednje škole slave čineći dobro djelo. Podsjetimo, prije tri godine tadašnji riječki maturant Duje Brekalo pokrenuo je humanitarnu akciju u sklopu koje maturanti pripremaju palačinke i dijele prolaznicima na riječkom Korzu, pritom prikupljajući dobrovoljne  priloge za pomoć određenoj udruzi.

Autori vizuala: maturanti riječke Građevinske tehničke škole

Danas će se održati četvrto izdanje ove humanitarne akcije, a ovaj put prilozi idu Udruzi „Ri21“ koja pomaže djeci s Downom sindromom.

Riječkim Korzom tako će se od 9 do 19 sati širiti mirisi palačinka, a osim njih maturanti će ove godine prolaznicima dijeliti i vafle.

Ako se nađete na Korzu, pridružite se i vi riječkim maturantima te s njima, čineći dobro djelo, proslavite kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.