Omiljenoj pokladnoj slastici dodao – meso

Njemački pekar Florian Perkmann svoju je ponudu obogati jednim nesvakidašnjim proizvodom – krafnama s mesom.

Mnogima omiljena pokladna slastica svakako jest krafna, a kad se spomene riječ krafna prvo što nam padne na pamet kao potencijalno punjenje jest marmelada, čokoladni namaz ili pak krema od vanilije.

Međutim, njemački pekar Florian Perkmann odlučio je dokazati da punjenje za slatke krafne ne mora nužno biti slatko, a ni kremasto. Naime, on je svoju krafnu odlučio obogatiti okusima mesa i slatkog senfa.

Vijest o tomu da se u pekarnici Bäckerei Konditorei Cafe Perkmann u gradu Miesbach mogu pronaći upravo takve krafne odjeknula je njemačkim medijima

Kako navodi Novi list, Perkmann svoje krafne puni „leberkaesom“, mesnom štrucom od sitno mljevene svinjetine, slanine i luka, kombinacijom sličnom onoj iz umaka bolognese.

Iako se radi o naizgled nespojivoj kombinacij, ovaj novi proizvod vrlo brzo je osvojio i društvene mreže, a navodno neki kupci dolaze i iz Austrije samo kako bi probali krafne s mesom.

Izvor: Novi list

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.