Nutella – čokoladni namaz koji ima svoj dan

Danas se obilježava Svjetski dan Nutelle, koji je prije dvanaest godina ustanovila blogerica Sara Rosso.

Postoje neki slatki proizvodi uz koje se vežu obiteljske priče, najslađe uspomene, okusi djetinjstva. Jedan od takvih proizvoda zasigurno je i Nutella, čokoladni namaz s lješnjacima koji još od 1964. osvaja ljubitelje slastica diljem svijeta.

Iako se uz njezino ime često vežu i negativne vijesti, iako je mnogi izbjegavaju zbog palminog ulja sadrži, iako je doživjela brojne kritike zbog neujednačene kvalitete u raznim zemljama, kao i promjene recepta, iako su brojni proizvođači stvorili vlastite čokoladne namaze s lješnjacima kao odgovor na najpoznatiji proizvod talijanskog Ferrera, Nutella je i dalje mnogima omiljen čokoladni namaz.

Više od drugih svakako ju voli američka blogerica Sara Rosso, koja je 5. veljače 2007. ustanovila Svjetski dan Nutelle, smatrajući da ovaj namaz zaslužuje svoj dan. Njezina ideja ubrzo se proširila svijetom pa je ovaj dan uskoro postao globalni fenomen, a sama Sara je 2015. Svjetski dan Nutelle prepustila Ferreru.

Fotografija: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.