Ferrero promijenio recept za Nutellu

Omiljen čokoladni namaz od sada ima veći udio šećera i obranog mlijeka u prahu.

Iz tvrtke Ferrero potvrdili su kako je recept za mnogima omiljeni čokoladni namaz promijenjen. Prema novoj recepturi, Nutella sadrži 8,7 posto obranog mlijeka u prahu, što je povećanje od 1,2 posto u usporedbi s dosadašnjim receptom. Također, udio šećera je povećan s 55,9 na 56,3 posto.

Potvrda promijene recepture stigla je nakon što je njemačka udruga potrošača na svojoj Facebook stranici iznijela optužbe na račun Nutelle. Iz Ferrera, međutim, navode da su i u novoj Nutelli kvaliteta i sve ostale važne karakteristike ostale nepromijenjene.

Iz njemačke podružnice tvrtke Ferrero naveli su kako su napravili prilagodbu proizvoda koju rade i brojni drugi brendovi sa svojim proizvodima.

Ova nova Nutella nešto je svjetlije boje u odnosu na dosadašnju boju namaza pa iz njemačke udruge potrošača sumnjaju da je došlo i do smanjenja udjela kakaa, no taj podatak Ferrero nije dužan otkriti potrošačima.

Promjena recepture Nutelle izazvala je brojne prigovore obožavatelja na društvenim mrežama.

Fotografija: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.