Nova potvrda kvalitete hrvatskih proizvoda: dodijeljene zvjezdice Great Taste Award

Među slatkim proizvodima čija je kvaliteta nagrađena prestižnim zvjezdicama Great Taste Award, našlo se pet proizvoda tvrtke Mandarinet i jedan tvrtke Kapronca, a tu je i nagrada za senf s medom koju je osvojila tvrtka Volim ljuto.

I ove su se godine među proizvodima čija je kvaliteta prepoznata i nagrađena Great Taste Award zvjezdicama našli hrvatski proizvodi.

Nešto manje od pet tisuća proizvoda iz cijeloga svijeta dobilo je potvrdu kvalitete u obliku jedne, dvije ili tri zvjezdice, a među njima je i deset hrvatskih proizvoda, od čega čak šest slatkih.

Tvrtka Mandarinet, koja je prošle godine osvojila jednu zvjezdicu za marmeladu od meyer limuna, ove godine ima poseban razlog za ponos jer je dobila priznanje za čak pet svojih proizvoda. Dvije je zvjezdice zaslužila njihova delicija od mandarine – „Mandarin Sweet Treat“ (mandarinina verzija kotonjade), dok su po jednu zvjezdicu osvojili arancini (ušećerene korice naranče) i tri vrste marmelada – crvena naranča,  mandarina i naranča.

Iz Mandarineta naglašavaju kako su svoju deliciju od mandarine sami osmislili te da je ona jedinstvena na tržištu, ali i ponosno ističu kako su svi njihovi proizvodi rađeni od agruma iz vlastite ekološke proizvodnje bez dodatnih aditiva, konzervansa i sl. Sastojci su voće, korica i šećer.

„Ova nagrada s prestižnog svjetskog natjecanja nam svakako otvara vrata u svijet vrhunske gastronomije. Ona nam je dodatni poticaj u ustrajnom radu kojeg ulažemo u razvoj našeg brenda.

S obzirom na to da su nas netom nakon dobivenih nagrada kontaktirali poznati restorani iz inozemstva, od ove godine možemo očekivati jedan potpuno novi smjer kojemu se uistinu veselimo.“  rekli su nam Matea Maček i Stipe Vuletić iz Mandarineta, komentirajući svoj uspjeh za naš portal.

I Imanje Kapronca može biti ponosno na kontinuitet kvalitete svojih proizvoda jer su, nakon što su lani osvojili jednu zvjezdicu za sirup od maline, ove godine dobili dvije zvjezdice za sirup od mente.

„Godinu 2019. pamtit ćemo po našem najvećem uspjehu do sad. Već treću godinu zaredom dobili smo potvrdu da se isplati naša predanost korištenju najkvalitetnijih sastojaka te kontinuirano usavršavanje našeg jedinstvenog proizvodnog procesa kojim uspijevamo sačuvali prirodnu punoću okusa. Sirup od mente, koji je naš najnoviji okus u paleti proizvoda, ove godine je osvojio čak 2 prestižne Great Taste zlatne zvjezdice. Time su se naše najambicioznije želje upravo ispunile, a to je da u prve 3 godine sudjelovanja na ovom natjecanju osvojimo nagrade za sva 3 naša sirupa, a time i postanemo prvi i trenutno jedini ‘Great Taste Producer’ u Hrvatskoj. Osim što su nam Great Taste nagrade već pomogle pri ulasku na police Interspar hipermarketa u Hrvatskoj, vjerujemo da će nam nova priznanja olakšati i aktualne pregovore za neka europska tržišta.“  – ponosno je istaknuo Zvonimir Pavlić s Imanja Kapronca.

Uz ove proizvode, s jednom je zvjezdicom nagrađen i hrvatski senf Vrabanero Honey Mustard proizvođača Volim ljuto, koji u sebi sadrži i med. ” Ovo priznanje samo nam je pokazalo da smo na pravom putu, a ne planiramo stati na tome.” rekao je Goran Vrabec, osnivač brenda Volim ljuto, komentirajući uspjeh svog proizvoda koji u sebi spaja slatke i ljute okuse.

Niti jedan hrvatski slatki proizvod nije osvojio tri zvjezdice, dok je na svjetskoj razini tim najvećim priznanjem nagrađeno 208 proizvoda, među kojima i dva hrvatska slana proizvoda iz Sirane Gligora d.o.o. Dvije je zvjezdice na svjetskoj razini dobilo oko 1300 proizvoda, dok je jednu zaslužilo preko 3400 proizvoda.

Podsjetimo, natjecanje Great Taste Awards održava se svake godine te je jedno od najuglednijih natjecanja u svijetu gastronomije. Ove je godine preko 500 sudaca tijekom 65 dana ocjenjivalo 12,772 proizvoda.

Fotografije: Mandarinet i Imanje Kapronca

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.