Voćni namaz Stelle Croatice osvojio Britance

Voćni namaz od smokava i lavande proizvođača Stella Croatica osvojilo je prestižnu britansku Great Taste zvjezdicu.

U konkurenciji od 12.366 proizvoda, voćni namaz Suha smokva s lavandom tvrtke Stella Croatica iz Klisa osvojio je zvjezdicu na natjecanju Great Taste Award.

Ova nagrada pokrenuta je 1994. godine s ciljem da prije svega promovira mala društva i njihove „manufakturne“ proizvode, da bi se ista mogla tržišno natjecati s vrhunskim brendovima velikih proizvođača.

Stella Croatica

Pokretač nagrade, udruženje The Guild of Fine Food, broji 1.300 članova diljem Velike Britanije te uz navedeno natjecanje organizira i natjecanje za ocjenjivanje sireva – „World Cheese Award“, ali i objavljuje nekoliko vodećih časopisa vezanih za hranu/pića – „Fine Food Digest“, „Good Cheese“, „Best Brands „ i „Great Taste Book“.

Stella Croatica

Ove je godine preko 500 sudaca je tijekom 62 dana, u periodu od ožujka do srpnja, naslijepo testiralo razne delicije i napitke. Grupe od tri do četiri sudaca raznih profila provodile su ocjenjivanje, a proizvode je bilo moguće ocijeniti s jednom do tri zvjezdice (* jednostavno ukusno; ** izvanredno; *** savršeno). Od prijavljenih 12.366 proizvoda, samo oko 35 posto je nagrađeno, i to 165 proizvoda najvećom ocjenom, 1.011 je dobilo dvije zvjezdice, a 3.171 proizvoda je dobilo jednu zvjezdicu.

Stella Croatica

Stella Croatica dugi niz godina bavi se manufakturnom proizvodnjom tradicionalnih dalmatinskih delikatesa. Njihov jedinstveni namaz sadrži čak 82% suhe smokve i cvijet lavande, ne sadrži aditive i idealan je za slatka jela, ali i uz sireve.

Fotografije: Stella Croatica

Ana Brkanlić
Ana Brkanlić

Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.