Moskva torta

S bloga Od slatkoga slađe dolazi nam jedna od verzija recepata za Moskva tortu, koja je, kako autorica bloga Mirjana Šmit kaže, odlična u svim verzijama.

Sastojci
Biskvit
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 200 g rezanih oraha
Krema
  • 12 žumanjaka
  • 2 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 1 mala konzerva ananasa (neto 425 g)
  • 1 staklenka višanja (neto 680 g)
  • 100 g oguljenih lješnjaka
Ukrašavanje
  • 3 dl vrhnja za šlag
Priprema
Biskvit

Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom lagano umiješati rezane orahe i brašno.

Na 4 masna papira olovkom iscrtati krugove promjera 28 cm, okrenuti papir te smjesu podijeliti na pripremljene krugove.

Lagano izravnati te jedan po jedan biskvit peći oko 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Krema

Žumanjke, jaja i šećer umutiti mikserom. Kuhati na pari do 75 °C, ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude. U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac. Umiješati tučeno slatko vrhnje.

Kremu podijeliti na 4 jednaka dijela, u svaki dio dodati drugi sastojak: ananas, višnje i lješnjake. Zadnju četvrtinu čuvati za premazivanje torte.

Slaganje

Tortu slagati u kalup promjera 28 cm. Prvi biskvit premazati kremom s ananasom, staviti drugi biskvit i premazati kremom s ocijeđenim rezanim višnjama. Položiti treći biskvit i premazati kremom s rezanim lješnjacima. Četvrti biskvit premazati preostalom kremom.

Tortu čuvati u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti kalup te ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Fotografije: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.