Kolač s višnjama i mascarpone sirom

Današnji recept dana, kolač s višnjama i mascarpone sirom, opet smo potražili na sigurnoj adresi – kod Nataše Pralice s bloga Natašine slastice.

Sastojci
  • lisnato tijesto
Fil od višanja
  • 500 gr višanja
  • 200 gr šećera
  • 200 ml vode
  • 1 puding of vanilije
  • 1 puna žlica gustina
Krema
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 250 gr mascarponea
  • 100 gr bijele čokolade
Priprema
Lisnato tijesto

Odmrznite lisnato tijesto i podijelite na tri dijela.

Pobrašnite malo površinu i razvaljajte svaki komad tijesta na dimenzije 24 X 36 cm.

Prebacite tijesto na masni papir i poravnajte rubove, postavite na prevrnutu tepsiju.

Vilicom izbockajte tijesto da se ne bi napuhalo prilikom pečenja.

Svaki komad tijesta stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 8-10 min.

Ostavite da se ohladi.

Fil od višanja

Nakon što odvojite višnje od koštica, stavite ih u blender i usitnite.

Višnje, šećer i malo vode stavite da prokuhaju.

Ostatak vode pomiješajte s pudingom i gustinom.

U prokuhane višnje dodajte pripremljene sastojke i miješajte dok ne postane gusto.

Ostavite da se ohladi.

Mascarpone krema

Vrhnje za šlag izradite.

Dodajte mascarpone i istopljenu i ohlađenu čokoladu te sve izradite mikserom.

Slaganje kolača

Tijesto – fil od višanja – krema

Tijesto – fil od višanja – krema

Tijesto – fil od višanja – krema

Dekoracija može po želji (recimo čokoladna glazura) ili samo ostavite ovako.

Fotografija: Natašine slastice

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.