Kolač s višnjama i puding kremom

Jučer je bio zadnji dan nastave, a ovaj kolač po receptu koji smo pronašli kod Nataše Pralice na blogu Natašine slastice/Kolači.biz čini nam se kao odličan izbor za proslavu kraja školske godine.

Fil od višanja
  • 500 gr očišćenih višanja
  • 600 ml vode
  • 150 gr griza
  • 180 gr šećera
Žuti fil
  • 2 pudinga od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 750 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • oko 150 gr petit keksa za podlogu
  • 2 šlaga iz vrećice
Priprema
Fil od višanja i griza

Vodu staviti da prokuha. Dodati griz i nastaviti kuhati. Na kraju dodati višnje i šećer, ostaviti još malo da kuha 1-2 minute, zatim skinuti s vatre.

Na dno lima za pečenje (dimenzija 23 x 32 cm) složiti petit kekse.

Kada sklonite višnje s vatre odmah možete preliti preko keksa. Ostavite da se ohladi.

Žuta puding krema

Skuhajte pudinge sa šećerom i vanilin šećerom. Ostavite da se ohladi.

Margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom u prahu. Sjedinite margarin i puding, te dobro izradite.

Rasporedite kremu preko fila od višanja.

Premažite sa šlagom koji ste prethodno izradili.

Ostavite u frižideru da prenoći.

Fotografija: Natašine slastice/Kolači.biz

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.