Kad propali kolač doživi veliki uspjeh

Dragi čitatelji,

evo, ni okrenuli se nismo, a već je iza nas četiri mjeseca svakodnevnog druženja. Već trećinu godine smo s vama, a dani koje provodimo na našem slatkom portalu toliko su nam slatki i zanimljivi da mi u redakciji ne možemo vjerovati koliko brzo proleti tjedan i dođe vikend.

Dolazak vikenda u obitelji vaše urednice obično znači i izvrsnu priliku za izradu kolača. Vikendima se okupi moja brojna obitelj i svi željno iščekuju nove kreacije iz moje kuhinje. Tako je bilo i ovog vikenda kad smo imali više proslava rođendana i kad se od mene očekivalo da napravim nekoliko vrsta kolača. Jedan sasvim običan izazov za mene koji obično jako dobro odradim. Ali, ne i ovaj put.

Propali londoneri

Članovi moje obitelji su, među ostalim, poželjeli londonere, a londoneri su poželjeli propasti. Iako je sami početak izrade ove nadaleko poznate slastice obećavao puno, s prolaskom vremena situacija je postajala sve jasnija – u pećnici se nalazio moj potpuni promašaj. Čvrsti snijeg od bjelanjaka se dignuo, puknuo, a prilikom vađenja iz pećnice splasnuo, a moji su londoneri izgledali kao da je na njih pala bomba.

Potpuno razočarana viđenim, bila sam na rubu očaja, odlučna samo u jednom – ovaj kolač mora završiti u smeću. Tako pak nisu razmišljali i moji ukućani koji su cijelo vrijeme uživali u mirisima koji su se širili iz moje kuhinje i koji su jedva čekali kad će imati priliku probati taj kolač.

Šokirana viđenim, odnijela sam im lim za pečenje da vide katastrofu koja mi se dogodila, ali umjesto očekivanog razočaranja, doživjela sam potpuno drugu reakciju – oni su bili oduševljeni činjenicom da mogu odmah jesti i kolač je doslovno planuo u nekoliko minuta (tijekom kojih mi je, zbog mog očaja i šoka izgorjela i prva tura vanilin kiflica).

Moje razočaranje i njihovo oduševljenje

Moje razočaranje bilo je upravo suprotno njihovom oduševljenju i sreći što ne moraju još nekoliko sati čekati da ja taj kolač fotografiram, već ga mogu odmah jesti.

I tako se jedan od mojih najvećih slatkih neuspjeha pretvorio u jedan od mojih najvećih slatkih uspjeha. Jedino zbog čega žalim je što nisam stigla fotografirati izgled kolača i oduševljenje koje je izazvao kod njih  jer mislim da je to prizor koji se rijetko viđa.

Nekad neuspjeh postane uspjeh

Ipak, moj (izradom kolača) prilično neuspio vikend naučio me da se svaki naš neuspjeh doista može pretvoriti u uspjeh i da stvarno nikad ne možemo znati što će oduševiti ljude oko nas.

I zato, nemojte očajavati ako vam propadne kolač, nemojte odustajati ako nije sve onako idealno kako biste vi htjeli i nemoj biti žalosni kad vam kolač pukne, malo zagori ili poprimi ružan izgled – nikad ne znate kad ćete nekoga osvojiti baš s takvim kolačem.

Međutim, ako želite igrati na sigurno i mogućnost pogrešaka svesti na minimum, pratite nas i dalje i otkrijte s nama dobro čuvane tajne velikih slastičara.

Do sljedeće slatke anegdote pozdravlja vas vaša Kate!

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.