I ovaj Božić uz pandoro: kupljena tvornica Melegatti, ponovno krenula proizvodnja

Danas je ponovno krenula proizvodnja poznate talijanske slastice, a 35 radnika vraćeno je na posao na neodređeno vrijeme.

Tvornica Melegatti iz Verone, koja proizvodi pandoro i panettone, bez kojih mnogi Talijani ne mogu zamisliti božićne blagdane, danas je ponovno krenula s radom nakon što ju je za 13,5 milijuna eura otkupila obitelji Spezzapria. Tako su jutros ponovno otvoreni uredi u pogonu San Giovanni Lupatoto te je ponovno krenula proizvodnja. Odvilo se to samo dan nakon što je završen prijenos vlasništva sa suda u Veroni na nove vlasnike.

Vodstvo je sada u rukama poduzetnika Roberta Spezzapria. Predsjednik Melegattija je Giacomo Spezzapria, dok je glavni izvršni direktor Denis Moro.

U tvornicu koja ima 124 godina dugu povijest danas se vratilo 35 radnika i to uglavnom nekadašnjih zaposlenika Melegattija.

Predsjednik Melegattija, Giacomo Spezzapria je najavio kako će tvrtka biti posvećena tomu da vrati pandoro i panettone na talijanske stolove.

Melegatti je još od 1894. simbol grada Verone te već više od stoljeća brojnim Talijanima uljepšava božićne blagdane. Kada je krajem svibnja ove godine, zbog nakupljenih dugova u iznosu od 500 milijuna eura, zatvoren, mnogi su se bojali da je će ovo biti prvi Božić bez pandora, ali studeni je ipak na vrijeme donio lijepe blagdanske vijesti.

Fotografija: Instagram stranica Melegatti

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.