Festival palačinki Pazin

Grad Pazin i ove će godine blagdan svog zaštitnika proslaviti Festivalom palačinki, na kojemu će posjetitelji moći uživati u raznim okusima ove popularne slastice.

Festival palačinki koji se, već tradicionalno, organizira povodom blagdana Svetog Nikole, zaštitnika Grada Pazina, održat će se 2. prosinca 2017., u školskoj gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, s početkom u 10 sati. Ove će se godine uz kupnju ulaznice za Festival palačinki, čija cijena iznosi 30 kuna, moći jesti palačinke po principu jedi koliko želiš. Time se omogućuje posjetiteljima da uživaju u neograničenoj količini najrazličitijih varijacija boja, oblika, veličina i okusa ovog jednostavnog jela.

Posebno mjesto u ovogodišnjoj ponudi zauzimaju Pazinska i Istarska palačinka koje su osmislili pobjednici prošle sezone kulinarskog showa „Tri, dva, jedan…kuhaj!“, Kiki i Martin.

U sklopu festivala nude se i različiti slatki sadržaji: slatki shopping, slatke posjete, slatko kino te slatki vikend.

Slatki shopping uključuje pojedine trgovce s područja Grada Pazina koji na dan održavanja festivala sve do 19:00 sati posjetiteljima Festivala nude popuste na svoje proizvode i usluge u visini do čak 50 posto. Prilikom kupnje potrebno je predočiti festivalsku narukvicu kojom se ostvaruje pravo na popuste. Slatki posjeti omogućuju posjetiteljima da uz predočenje festivalske narukvice ostvare popust na ulazak u pazinski Kaštel. Ove godine Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre nude posjetiteljima razgledavanje bogatog sadržaja za samo 15 kuna.

Pučko otvoreno učilište Pazin pobrinulo se da svi posjetitelji uz predočenje festivalske narukvice mogu kupiti ulaznice po cijeni od samo 15 kuna za Slatko kino pa tako na dan Festivala mogu pogledati animirani film „Neparožderi“ i najnoviju komediju „Božić kod zločestih mama“.

Za Slatki vikend pobrinuli su se lokalni ugostitelji koji će od petka 1. prosinca do nedjelje 3. prosinca svim palačinkoljupcima omogućiti kušanje palačinki po posebnoj recepturi.

Fotografije: Manuel Paljuh

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.