Ferrero torta

 

Recept za raskošnu Ferrero tortu stiže nam od Tamare s bloga What’s for dessert?

Sastojci
Biskvit
  • 400 ml smeđeg šećera
  • 200 ml glatkog brašna
  • 200 ml oštrog brašna
  • 1 1/2 žličica praška za pecivo
  • 1 1/2 žličica sode bikarbone
  • 150 ml kakaa
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 2 žličice arome vanilije
  • 100 ml kipuće vode
Krema

500 g Mascarponea

500 g Nutelle

250 g lješnjaka

Priprema
Biskvit

U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, a u manjoj sve mokre sastojke. Postupno dodajte mokre u suhe sastojke i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte kipuću vodu i promiješajte vilicom (nemojte miksati). Kalup za tortu premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Ulijte smjesu za biskvit (koja će biti dosta rijetka pa pazite da ste dobro zatvorili kalup) i pecite 40 – 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 170°C. Čačkalicom provjerite da li je biskvit pečen. Pustite par minuta u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i pustite da se biskvit ohladi pa ga prerežite na pola. Za to vrijeme pripremite kremu.

Krema

Lješnjake rasporedite u jednom sloju na lim pa ih stavite u pećnicu (koja je već zagrijana od pečenja biskvita) na par minuta dok im kožica ne raspuca. Stavite ih u kuhinjsku krpu, spojite krajeve i trljajte lješnjake jedne o druge kako bi im se ogulila kožica. Polovicu lješnjaka sameljite, a drugu polovicu grubo nasjeckajte – to je najjednostavnije napraviti tako da stavite sve lješnjake u multipraktik i uključite ga na nekoliko trenutaka (tako će se dio lješnjaka fino samljeti, a ostatak će biti u komadićima). Pomiješajte Mascarpone i Nutellu pa dodajte lješnjake. S dvije trećine kreme premažite polovicu ohlađenog biskvita, poklopite drugom polovicom biskvita pa ostatak kreme premažite preko cijele torte. Po želji pospite grubo sjeckanim lješnjacima.

Fotografija: What’s for dessert

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.