Desert od jagoda u čaši

Nezaustavljivi smo zadnjih dana s objavom recepata u koje idu jagode. Još jedan u nizu, onaj za desert od jagoda u čaši, stiže nam s bloga Slatki začin, naše drage suradnice Gracijele Došen.

Sastojci
  • 100 g Petit keksa
  • 60 g maslaca
  • 125 g sira Mascarpone
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 3  žlice šećera u prahu
  • 250 g jagoda
  • 1 žlica vode
  • 3 žlice šećera
  • 1 žličica gustina
Priprema
Osnova

Petit kekse sameljemo i pomiješamo s otopljenim maslacem. Napravimo kompaktnu smjesu.

Bijela krema

U jednoj posudi izmiksamo Mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj umutimo čvrsti šlag te mu dodamo kremu od mascarponea i šećera.

Žele

U lončić stavimo narezane jagode,dodamo šećer i vodu. Sve miješamo na laganoj vatri dok ne provrije. Dodamo gustin, promiješamo i nastavimo kuhati smjesu još nekoliko trenutaka. Ostavimo da se smjesa hladi.

Slaganje

Kekse stavimo na dno čaše, utisnemo ih s drugom manjom čašom. Na to dodamo bijelu kremu pa žele od jagoda.

Sastojci su za 4 manje čaše,ako želite dobiti veću količinu deserta,povećajte za duplo sastojke.

Fotografije: Slatki začin

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.