Za Petrinju na Braču – ljubav je u svakom kolaču

Nizu slatkih akcija u sklopu kojih se pripremaju slastice za volontere i žrtve potresa, pridružio se i Brač.

Na otoku Braču sve ovih dana miriše po svježe pečenim keksićima. Naime, i ovdje se pripremaju kolači za žrtve potresa i volontere koji danima pomažu na terenu.

Kako nam je rekla Ana Schutt, pokretačica ove incijative, Brač je odlučio ovi ljudima barem malo zasladiti teške dane. Stoga su preko društvenih mreža pozvali sve koji to žele i mogu da pripreme kolače te da ih u četvrtak, 14. siječanja dostave na adrese svoje općine u razdoblju od 9 do 12 sati. Kako bi prikupljanje bilo lakše, u svakoj općini postoji kontakt osoba.

Tako se u Supetru kolači sutra dostavljaju u Crveni križ Brač, a za sve detalje zainteresirani se mogu obratiti Ivani Maričić na broj 091/5761-581. U TZO Sutivanu čeka vas Silvija koju možete dobiti na broj 095/8590-951, dok je za Pastoralni centar u Postirama zadužena Nevena (091/5809-563). U Pučišćima u dvorani hotela će vas dočekati Roberta (098/9424-007), a za Selca i Sumartin zadužena je Dragana Trutanić (091/7933-555). U Nerežišću vas čeka Kitty Kety (092/1939-771), a u Bolu Ivana Bošković (099/3161-468). U DVD-u Milna pak dočekat će vas glavna i odgovorna za cijelu akciju – Ana Schutt (098/9241-651).

Sve će kolače iz pojedinih općina na kraju osobno prikupiti Ana, članica DVD-a Milna, a isti će u subotu biti dostavljeni na potresom pogođena područja gdje će ih izravno ljudima na terenu dijeliti članovi Moto kluba Brač 2005.

U sklopu akcije prikupljaju se suhi kolačići i keksići koji mogu stajati duže vrijeme izvan hladnjaka, a preporuka je pakirati ih u male plastične kutije radi lakšeg transporta i podjele.

Treba napomenuti kako članovi Moto kluba odlaze u Petrinju volontirati pri sanaciji šteta te u sklopu ove akcije prikupljaju građevinski materijal potreban za izvođenje radova na urušenim kućama. Također, u sklopu ove akcije prikupljaju se i donacije za žene iz potresom pogođenih područja (ženska torbica sa svim potrebnim stvarima za održavanje osobne higijene), kao i paketi „Djeca djeci stradaloj u potresu“ u kojima djeca s Brača šalju svojim vršnjacima iz Petrinje, Siska, Gline i okolnih područja slatke sitnice koje im u ovom trenutku znače sve.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.