• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Tuzlanska baklava od 800 kg za Guinnesovu knjigu rekorda

Tuzlanska baklava od 800 kg za Guinnesovu knjigu rekorda

Mirjana Bošković Smrekar 22 pro 2018 Novosti Leave a comment

Jučer je u Tuzli, u sklopu manifestacije Gastro Show predstavljena baklava teška 800 kilograma, koja, kako navode organizatori, ulazi u konkurenciju za najveću baklavu na svijetu.

U Tuzli je jučer, 21. prosinca 2018., u sklopu manifestacije Gastro show, predstavljena baklava nominirana za upis u Guinnessovu knjigu rekorda. Ova je rekordna baklava izrezana na preko petnaest tisuća komada, od čega je po jedan komad bio namijenjen rudarima čiji se dan jučer obilježavao, zatim prvašićima iz osnovnih škola Tuzlanskog kantona, Velike Kladuše, Zenice i Odžaka, ali i štićenicima tuzlanskog Doma penzionera, Merhametove javne kuhinje, Doma za djecu bez roditeljske skrbi, kao i Dječije javne kuhinje u Lukavcu te okupljenima na manifestaciji.

Baklavu je proteklih deset  dana pripremalo petnaest vrhunskih kuhara i slastičara, a spravljena je po tradicionalnoj recepturi staroj nekoliko desetljeća.

Tuzlanska je baklava, kako navodi glasnogovornik manifestacije, nominirana za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, kao najveća na svijetu, a o tome je li upisana u knjigu rekorda bit će naknadno obaviješteni.

Izvor: News Magazine

Fotografija: Pixabay

baklava guinnessov rekord guinnessova knjiga rekorda rekord slatke vijesti tuzla 2018-12-22
Tags baklava guinnessov rekord guinnessova knjiga rekorda rekord slatke vijesti tuzla

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Bezglutenski božićni kolač: Parrozzo of Abruzzo

Sljedeći članak :

Spas u zadnji čas: naši prijedlozi za božićne kolače

Povezani članci

„Zlatne trešnje“: cijena za kilogram sežu do neba

„Zlatne trešnje“: cijena za kilogram sežu do neba

Mirjana Bošković Smrekar 31 svi 2023
Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023
Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!