• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Tacosi s jagodama

Tacosi s jagodama

Kate Bošković 02 lip 2019 Recept tjedna Leave a comment

Rođendanski recept nije mogao proći bez naših omiljenih jagoda, a inspiraciju smo pronašli smo na blogu Fatto in casa da Benedetta – u njezin smo recept unijeli tek neznatne promjene i dobili odličnu ljetnu slasticu.

Sastojci
Tacosi
  • 2 jaja
  • 2 žlice vrele vode
  • 80 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • naribana korica polovice limuna
  • 45 g suncokretovog ulja
  • 95 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
I još
  • 1 šlag krema s okusom vanilije
  • 1 šlag pjena
  • ½ kremfixa
  • 250 ml mlijeka
  • jagode
Priprema
Tacosi

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva s ventilatorom.

Koristeći veliku čašu, na papiru za pečenje iscrtajte jednake krugove pa papir stavite na veliki lim za pečenje tako da iscrtana strana bude na limu.

Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjcima dodajte dvije žlice vrele vode i miješajte dok ne postane pjenasto. Zatim dodajte šećer, vanilin šećer i koricu limuna i sve dobro promiješajte mikserom (nekoliko minuta).

U tu smjesu malo po malo, miješajući silikonskom špatulom, dodajte najprije suncokretovo ulje, a zatim i prosijano glatko brašno i prašak za pecivo.

U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka pa ga zatim malo po malo, miješajući silikonskom špatulom, dodajte prethodno dobivenoj smjesi.

Smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje, odrežite vrh pa rasporedite jednako na iscrtane krugove. Pecite u zagrijanoj pećnici 7-8 minuta.

Gotove tacose izvadite iz pećnice, izrežite papir na kojemu su na tri trake pa ih presavijte tako da dobijete karakteristični oblik tacosa i ostavite ih da se skroz osuše u tom obliku.

Krema

Prema uputama na vrećici, pripremite šlag kremu s okusom vanilije i običnu šlag pjenu.

Slaganje

Tacose odvojite od papira za pečenje. U slastičarsku vrećicu stavite šlag kremu s okusom vanilije i napunite tacose. Na kremu poslažite jagode izrezane na komadiće pa preko stavite običnu šlag pjenu i jagode izrezane na četvrtine.

Tacose čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Napomena

Umjesto šlag krema s okusom vanilije, možete za oba sloja koristiti običnu šlag pjenu.

Od ove količine mi smo dobili 9 tacosa.

Fotografije: Kate Bošković i Mirjana Bošković Smrekar

[print_link]

jagode kate bošković. recept tjedna krema slatki recept tacosi 2019-06-02
Tags jagode kate bošković. recept tjedna krema slatki recept tacosi

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Već dvije godine smo dom slatkim pričama

Sljedeći članak :

Vesna Nakić danas u Skradinu otvara vrata svoje Slatke radionice

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!