Sweet bistro Mozaik – novo slatko mjesto u Omišu

Prije desetak dana u Omišu je otvoren Sweet bistro Mozaik koji u svojoj ponudi ima neobične slastice koje potpisuje majstor-slastičar Jurij Volkov.

Nesvakidašnje su slastice od 19. lipnja dostupne Omišanima i njihovim gostima u novom slatkom objektu Sweet bistro Mozaik, smještenom na adresi Punta 2.

Iako u svojoj ponudi imaju i niz slanih jela, najvažniji dio njihove ponude svakako su slastice. Kako nam kažu iz samog bistroa, riječ je o jedinstvenim slasticama kakve nećete naći nigdje u Hrvatskoj.

Tako ovdje možete probati makaronse s lavandom; ružmarinom i limunom te morskom soli i karamelom. Tu je i tartalet „ Naranča“ napravljen od moussea od naranče, confita od narančine kore, gela od naranče, komadiće naranče, bademove kreme te tartaleta od prhkog tijesta.

Isprobati možete i tortu „Zelena jabuka“ napravljenu od ganachea od jabuke, confita od jabuke Granny Smith, gela od jabuke i čokoladnog biskvita bez brašna, kao i tortu „Ruska kupola“ koja u sebi sadrži mousse od lješnjaka, confit od crnog tibiza, kekse od badema i hrskavu pralinu. Tu je također i torta „Tamna strana“ napravljena od hrskavog moussea od tamne čokolade, trešanja i čokoladnog biskvita bez brašna, kao i torta „Napoleon“ napravljena od domaćeg lisnatog tijesta i nježne kreme od vanilije.

Sve slastice koje se nalaze u njihovoj ponudi potpisuje Jurij Volkov, ruski pastry chefova, koji je karijeru zadnjih desetak godina gradio u Moskvi, a zatim je 2018. u Baškoj Vodi otvorio restoran Mozaik, u kojemu je su gosti mogli probati neke od slastica koje se sada nalaze u ponudi Sweet Bistroa Mozaik.

Ovaj ruski slastičar sve slastice pravi po vlastitim receptima, a neke od svojih slatkih kreacija predstavio je i na festivalima „Okusi Hrvatske“ prošle godine na Makarskoj rivijeri, zatim na gala-večeri „Gastronomska i vinska čarolija u Muzeju okusa“ u Osijeku te na banketu u čast Dana Grada Makarske.

Fotografije: Sweet bistro Mozaik

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.