• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Sočna čokoladna torta s narančom

Sočna čokoladna torta s narančom

Kate Bošković 20 sij 2019 Recept tjedna Leave a comment

Prije nekoliko godina u jednoj smo maloj kuharici naišli na ovaj recept koji potpisuje slastičarka Ana Jelić. Mi smo ga tek ponešto prilagodili željama naše obitelji te je ova torta jako brzo postala jedna od omiljenih na obiteljskim okupljanjima.

Sastojci
Biskvit
  • 175 g badema
  • 120 g šećera
  • 45 g kakaa
  • 2 veće neprskane naranče
  • oko 1/2 žličice sode bikarbone
  • 6 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma
Glazura
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 3-4 žlice suncokretovog ulja
I još
  • marmelada od marelice
Priprema
Biskvit

Domaće, neprskane naranče kuhajte u vodi pola sata. Zatim promijenite vodu i kuhajte još pola sata. Kad ste završili kuhati, naranče, zajedno s korom, propasirajte i ostavite da se smjesa malo ohladi.

Na tavi prepržite bademe. Gotove bademe raširite po papiru za pečenje i ostavite nekoliko minuta da se ohlade. Nakon što su se ohladili, sameljite ih na željenju veličinu (mi smo ih ostavili nešto krupnije).

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva s ventilatorom.

U jednoj posudi pjenasto umutite jaja i šećer, a zatim toj smjesi dodajte vanilin šećer, rum i samljevene naranče (pulpu) i sve dobro izmiješajte mikserom. Dodajte sodu bikarbonu i još jednom dobro izmiješajte. Na kraju dodajte samljevene bademe i kakao pa sve dobro izmiješajte.

Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte promjera 26 cm koji ste prethodno poprskali uljem u spreju (ili namazali maslacem i posuli brašnom ili pak obložili papirom za pečenje). Tortu pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta (čačkalicom provjerite je li gotovo).

Ispečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite neko vrijeme da se hladi u kalupu, a zatim ga preselite na tanjur za posluživanje.

Nepotpuno ohlađeni biskvit premažite marmeladom od marelice (tanki sloj).

Glazura

Na pari otopite čokoladu i ulje pa zatim glazuru prelijte preko torte premazane marmeladom.

Tortu do posluživanja čuvajte na sobnoj temperaturi, pokrivenu zvonom za tortu.

Napomena

Prilikom pečenja pazite da vam se biskvit ne presuši (važno je da ostane sočan), a vrijeme pečenja prilagodite svojoj pećnici.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

bademi čokoladna glazura čokoladna torta kate bošković naranča recept tjedna slatki recept sočna torta torta od naranče 2019-01-20
Tags bademi čokoladna glazura čokoladna torta kate bošković naranča recept tjedna slatki recept sočna torta torta od naranče

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Sacher rolada

Sljedeći članak :

Sudjelovala i Hrvatska, ali titulu najboljih mladih slastičara ponijeli Talijani

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!