• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Slatki proljetni poljubac

Slatki proljetni poljubac

Kate Bošković 08 tra 2018 Recept tjedna Leave a comment

Na našem smo portalu već donijeli Katin recept za mini Pavlove torte, a sad vam donosimo ovo proljetno osvježenje u još manjem izdanju, s nešto drugačijom kremom.

Sastojci
Kora
  • 3 bjelanjka
  • 2 žličice soka od limuna
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
Krema
  • 1 puding od vanilije
  • 1 vanilin šećer
  • 300 ml mlijeka + 3 žlice mlijeka
  • 60 g šećera
  • 200 ml vrhnja za šlag
I još
  • 2 šlag pjene
  • 1 kremfix
  • jagode
Priprema

Pećnicu ugrijte na 100⁰C s ventilatorom.

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg i dodajte im limunov sok. Stalno miješajući, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Čvrsti snijeg prebacite u pištolj s malim okruglim otvorom  (ili u vrećicu za zamrzavanje kojoj ćete otkinuti vrh) te u limu za pečenje, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, oblikujte tortice željene veličine na način da prvo napravite puno dno, a zatim spiralno još tri puta oblikujete rub tortice kako bi se stvorilo udubljenje za kremu.

Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici oko sat vremena. Gotove tortice izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.

Dok se tortice peku,  pripremite kremu. Stavite mlijeko i šećer da prokuhaju. U međuvremenu umutite prah za puding,  vanilin šećer i tri žlice mlijeka. Kada je mlijeko na vatri uzavrelo, pomaknite ga s vatre i prelijte u posudu s umućenim pudingom, neprestano miješajući pjenjačom. Dobivenu gustu smjesu pokrijte prozirnom folijom (foliju stavite izravno na površinu kreme) i ostavite da se hladi dok pripremite jagode.

Vrhnje za šlag stavite petnaest minuta u zamrzivač, a u međuvremenu operite i očistite jagode te ih isjeckajte na male komade i stavite ih u hladnjak.

Izvadite vrhnje za šlag iz zamrzivača te malo umutite 200 ml vrhnja (ne smijete dobiti čvrsti šlag, mora ostati mekano). Umućeno vrhnje dodajte ohlađenom pudingu  i dobro izmiješajte te dobivenu kremu prekrijte prozirnom folijom i stavite na hlađenje.

Od šlag pjena, uz dodavanje kremfixa, izradite čvrsti šlag i stavite u hladnjak na hlađenje.

Košarice do serviranja čuvajte izvan hladnjaka, u metalnoj kutiji kako se ne bi ovlažile.

Neposredno prije serviranja, napunite košarice kremom pa na nju stavite 1-2 komada jagoda. Zatim u slastičarsku špricu stavite ohlađeni šlag pa ukrasite vrh torte šlagom i isjeckanim jagodama.

Napomena

Košarice se pune neposredno pred serviranje jer se pune košarice stajanjem u hladnjaku navlaže i raspadnu.

Ukoliko vam se šlag pjena stajanjem u hladnjaku osuši i počne raspadati, dodajte 1-2 žlice mlijeka i dobro promiješajte kako biste dobili gusti, kremasti šlag.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

jagode mini pavlove recept tjedna slatki recept 2018-04-08
Tags jagode mini pavlove recept tjedna slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Na sajmu GAST predstavljeni noviteti iz Ekos Pekarnice

Sljedeći članak :

Damir Rožajac: „U Hrvatskoj imate ikonu slastičarstva – Dragicu Lukin“

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!