Slatki početak dana: evo što Hrvati jedu za doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu, a on osim što mora biti zdrav može biti i sladak. Što najčešće Hrvati jedu za doručak donosimo u nastavku.

Jutro je najbolje započeti zdravim i ukusnim obrokom koji će nam dati energiju za novi radni dan, a izbor namirnica je raznovrstan. Magazin JA TRGOVAC te agencija Hendal u rujnu su proveli istraživanje te otkrili koje su to namirnice koje Hrvati najčešće biraju za početak dana.

Tako su se na listi našli raznovrsni namazi među kojima su i čokoladni namaz i marmelade, zatim žitarice i pekarski proizvodi.

Osim ovih namirnica, svoj doručak Hrvati upotpunjuju i različitim napitcima među kojima su kava, mlijeko, različiti čajevi te citrusni sokovi. Čak 62 % ispitanika odgovorilo je kako svakodnevno doručkuje, njih 19,6 % doručkuje povremeno, dok 18,3 % ispitanika uopće ne doručkuje. Ispitanici najčešće doručkuju kruh s namazom, njih 27,5. %; 21,3 % ispitanika doručkuje žitarice, 16,9 % ispitanika za doručak konzumira pekarske proizvode, a 11 % voće.

Kad su u pitanju napitci kojima upotpunjuju doručak, ispitanici najčešće konzumiraju kavu, čak 55,9 %, čaj pije 12,4 %, mlijeko 11,4 %, dok sok od naranče pije samo 5,4 % ispitanih.

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.