Slatka poruka za incijativu Chef kuha doma: Ana Šarić s nama dijeli detalje o ovoj posebnoj torti

Nekoliko dana prije Valentinova kuharima-volonterima okupljenim u incijativi Chef kuha doma dan je zasladila torta koju je posebno za njih napravila Ana Šarić, slastičarka iz Križevaca – evo kako je ta torta nastala.

Kao što smo na našem portal već pisali, tri dana prije Valentinova održano je još jedno izdanje slatke akcije koju je pokrenuo Slavko Švagelj. Ovaj put, kolači su se pripremali u Križevcima, a Križevčani su još jednom pokazali veliko srce pripremivši puno kolača. Osim kolača, na potresom pogođena područja poslali su i cvijeće i predivne dječje crteže. U moru preslatkih darova, našu pažnju najviše je privukla torta koju je za Chef kuha doma pripremila Ana Šarić iz križevačkog Pekarstva Šarić.

Ana je dio ove akcije postala nakon što su je Slavko Švagelj i Gordana Kapor upoznali s detaljima akcije, kao i s idejom da se nešto slatko, s prikladnom porukom daruje i chefovima koji su tjednima neumorno kuhali na potresom pogođenim prostorima. „Uz tematske cupcakese, teglice ljubavi i čokolade s porukom moj izbor je pao na tortu, s obzirom na to da je to neki medij u kojem se vjerojatno najbolje snalazim.“ – opisuje nam Ana zašto je odlučila pripremiti baš tortu.

 „Inicijativa Chef kuha doma je hvalevrijedan pothvat, počevši od angažmana svih tih ljudi, njihove predanosti da pomognu pa sve do stupnja organizacije cjelokupne akcije koju sam popratila putem medija od prvog dana. Meni osobno je drago da sam imala priliku pružiti podršku tako velikoj „avanturi“ i na ovaj slatki način.“ – kaže Ana.

Iako je ovo torta iz koje se krije velika priča o iznimno teškoj situaciji i brojnim ljudima s pogođenih područja, Ana vjeruje da svaka torta krije neku emotivnu priču, osobito one koje podržavaju ovakve inicijative humanitarnog karaktera, a ovo nije prvi put da je ona baš za takve inicijative pripremila tortu.

Torta pripremljena posebno za kuhare incijative Chef kuha doma jest klasična reform torta s lješnjacima koja je dekorirana fondanom i ručno bojana prehrambenim bojama, a korišten je i jestivi print, kako bi se istaknuo logo Chef kuha doma. Priprema torte išla je jako brzo pa je od ideje do realizacije sve napravljeno u jednom danu: „Poruku sam odlučila uklopiti u pisamce, izradila sam nalivpero i nedostajao nam je samo ‘stolić’ u cijeloj priči.“ – kaže Ana, koju su naravno razveselile fotografije s terena. „Cilj je bio iskazati podršku i zahvalnost chefovima na njihovom angažmanu, nadam se da je moj brzinski uradak barem malo tome doprinio.“ – za kraj je zaključila Ana.

Fotografije: Slavko Švagelj

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.