Slatka Kaštela: britanska slastičarka u poznatoj emisiji napravila torte posvećene Kaštelima

U emisiji koja se emitirala prekjučer poznata britanska slastičarka Aggy Dadan napravila je dvije torte s motivima Kaštela.

Kaštela i njihove ljepote pretočene u slatke torte – tako bi se ukratko mogao opisati sadržaj emisije Extreme Chocolate Makers koja je prekjučer prikazana na Channelu 4.

U ovoj, u Ujedinjenom Kraljevstvu popularnoj emisiji, iz epizode u epizodu poznati britanski slastičari izrađuju senzacionalna čokoladna umjetnička djela s raznom tematikom, a u prekjučerašnjoj epizodi  Aggy Dadan, poznata britanska slastičarska umjetnica, izradila je dvije posebne torte s posvetom gradu Kaštelima.

Amazing closing episode last night! Thank you all for tuning in.Aggy Dadan had only two days to make both pieces and…

Objavljuje Extreme Chocolate MakersSubota, 4. svibnja 2019.

Jedna torta predstavlja čokoladni reljef „Od Splita do Trogira“, pri čemu je koristila i kaštelanski crljenak, dok je druga čokoladna skulptura Kaštelanke u narodnoj nošnji. Ove torte umjetnica je napravila inspirirana posjetom Kaštelima i ljepotom koju je na tom području vidjela.

Inače, torta je napravljena povodom proslave 110 godina turizma u Kaštelima koja je prigodno obilježena još krajem siječnja ove godine u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu. Svečanu večer zajedno su organizirale Turistička zajednica grada Kaštela i Hrvatska turistička zajednica.

Izvor: Croatian Week, Grad Kaštela

Fotografije: Facebook Extreme Chocolate Makers

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.