• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Šik&Šiz novi je slatki objekt u Podgorici

Šik&Šiz novi je slatki objekt u Podgorici

Kate Bošković 08 pro 2018 Novosti Leave a comment

„Ljubav na prvi griz“ moto je koji vodi bračni par Popović kroz ovu slatku crnogorsku priču.

Jučer je u Podgorici otvoren slatki objekt specijaliziran za proizvodnju i prodaju krafni nazvan Šik&šiz. Kako nam kažu Marina i Filip Popović, bračni par koji stoji iza ove slatke priče, ime su odabrali nakon dugog razmišljanja, a presudila je činjenica da se ovaj naziv rimuje s njihovim motom „ljubav na prvi griz“, a također i činjenica da je ovaj naziv zvučan i upečatljiv kao brend te im daje mogućnost za širenje, koje u budućnosti svakako planiraju.

Njihova priča tako je krenula jučer, otvaranjem njihovog prvog objekta u Podgorici. Tjedan prije imali su veliku degustaciju na kojoj su podijelili 600 krafni kako bi bili sigurni da su njihovi recepti i finalno odobreni od onih koji su najbitniji suci – potrošači. Otvaranje objekta proteklo je i više nego odlično – vitrina je ostala prazna, što je premašilo sva njihova očekivanja.

A kako je uopće krenula njihova slatka priča? Njihova ideja se rodila prije oko godinu dana. Ono što su  htjeli jest kreirati posao koji će njihovim sugrađanima, ali i građanima okolnih zemalja prenijeti njihovu ljubav prema čokoladi, djeci, poslu – odnosno općenito ljubav. Odmah su prionuli analiziranju tržišta i potencijalnih dobavljača za sirovine, opremu, pakiranja itd.

Tako su i došli do zaključka da žele proizvesti vlastitu krafnu (samo tijesto), uz pomoć vrsnih tehnologija, ali i nadjeve. Naime, sve nadjeve sami proizvode kombinacijom više smjesa i najljepše čokolade.

Uvoze čokoladu koja se radi po belgijskoj recepturi, kao i praline i čokoladice koje koriste kao “dekoraciju” – sve su krafne umočene u najfiniju čokoladu (bijelu, mliječnu, crnu) te dolaze u različitim veličinama i s različitim dodacima.

Njihov cilj je omogućiti stanovnicima svih gradova Crne Gore i okolnih zemalja uživanje u odličnim krafnama, a to misle postići Šik&Šiz  franšizom.

Prazne vitrine na jučerašnjem otvaranju daju im vjetar u leđa i razlog za predviđanje velikih uspjeha u budućnosti, a oni u ostvarenje velikih planova kreću malim koracima – već danas čekaju svoje nove goste sa svježim i ukusnim krafnama.

Fotografije: Šik&Šiz

crna gora krafne marina i filip popović novo u gradu podgorica slatke vijesti 2018-12-08
Tags crna gora krafne marina i filip popović novo u gradu podgorica slatke vijesti

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Grašo bi dao sve za fritulu: u novom blagdanskom hitu popularni pjevač opjevao omiljenu slasticu

Sljedeći članak :

Medenjaci

Povezani članci

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023
Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Mirjana Bošković Smrekar 03 lip 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!