• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Posebnom čokoladom do pobjede na natjecanju

Posebnom čokoladom do pobjede na natjecanju

Mirjana Bošković Smrekar 14 lip 2017 Novosti Leave a comment

Članovi tima Pro 28 svojom su čokoladom s dodatkom proteina, ječma i aronije odnijeli pobjedu na natjecanju studentskih timova u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda  Ecotrophelia Hrvatska 2017., održanom 5. lipnja 2017. u prostorijama Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Ovaj mladi tim koji čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić, uspio je ispuniti sve kriterije članova žirija: izvedivost proizvodnje, eko-inovativni aspekt, vjerojatnost uspjeha proizvoda na tržištu te senzorske i nutritivne karakteristike proizvoda. Svojim proizvodom oni žele pružati kontinuirano priznanje i podršku trudu koji njihovi korisnici ulažu u zdrav i funkcionalan odnos prema svome tijelu.

Ovo natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), u suorganizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Hrvatske gospodarske komore te portala eSTUDENT, s ciljem poticanja studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranja eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihovog plasmana i promocije na nacionalnom i europskom tržištu.

Pobjedom na natjecanju osvojili su putovanje u London, gdje će na europskom natjecanju Ecotrophelia Europe, u studenom, predstavljati Hrvatsku.

Drugo mjesto pripalo je timu Marisol, kojeg čine Domagoj Mikulić i Ivana Erstić, a proizvod s kojim su se predstavili je  namaz od inćuna i maslina.

Izvor i fotografije: eSTUDENT

2017-06-14

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Tradicionalna bavarska torta sa sedam kora

Sljedeći članak :

Bijeli nugat s bademima

Povezani članci

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023
Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Mirjana Bošković Smrekar 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!