• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Pavlova torta

Pavlova torta

Kate Bošković 19 kol 2018 Recept tjedna Leave a comment

Danas se sladimo mnogima omiljenim klasikom i čestim izborom u ljetnim danima – Pavlovom tortom – čiju smo kremu dodatno obogatili okusima vanilije.

Sastojci
Kora
    • 5 bjelanjaka
    • 3 žlice limuna
    • 330 g šećera
  • 3 vanilin šećera
Krema
    • 0,5 l vrhnja za šlag
    • malo arome vanilije
    • 1 vanilin šećer
    • ½ vrećice praha za puding od vanilije
  • 1 vrećica kremfixa
I još
    • 1 ananas
    • 3 kivija
    • posudica jagoda
  • drugo voće po izboru
Priprema
Kora

Upalite pećnicu na 120 stupnjeva s ventilatorom

Razdvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte im 3 žlice limuna i ponovno dobro promiješajte, a zatim malo po malo dodajte šećer i vanilin šećer. Miješajte mikserom dok ne dobijete čvrstu i sjajnu smjesu.

Na velikom papiru koristeći standardni kalup za torte olovkom nacrtajte krug. Papir stavite u veliki lim za pečenje, tako da ona strana papira po kojoj ste prešli olovkom bude naslonjena na sami lim. Smjesu izlijte na sredinu nacrtanog kruga pa nožem ravnomjerno gurajte do ruba kruga, pazeći pritom da u sredini ostavite udubljenje za kremu.

Tako oblikovanu koru stavite u ugrijanu pećnicu i sušite oko 70-80 minuta. Kad se kora osušila, ugasite pećnicu i napola otvorite vrata od pećnice pa koru ostavite još 2-3 sata da se postepeno ohladi.

Ohlađenu koru oprezno prebacite na tanjur za serviranje pa pripremite kremu.

Krema

Vrhnje za šlag stavite na petnaestak minuta u zamrzivač da se dobro ohladi. Ohlađeno vrhnje izvadite iz zamrzivača, prebacite u posudu pa ga mikserom miješajte nekoliko minuta. U poluizrađeno vrhnje dodajte aromu vanilije i vanilin šećer te prah za puding i kremfix i miješajte dok se sve lijepo ne poveže i dok ne dobijete čvrstu kremu.

Slaganje

Na koru stavite pripremljenu kremu, a zatim na vrh poslažite voće po izboru pa servirajte tortu.

Fotografije: Kate Bošković

[print_link]

ananas jagode kivi pavlova torta recept tjedna slatka baština slatki recept 2018-08-19
Tags ananas jagode kivi pavlova torta recept tjedna slatka baština slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Hrvatske slastice okupljene u novoj slatkoj kuharici na engleskom jeziku

Sljedeći članak :

Mramorna zebra torta

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!