• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Novo međunarodno priznanje za hrvatske čokolade

Novo međunarodno priznanje za hrvatske čokolade

Kate Bošković 18 svi 2018 Novosti Leave a comment

Čokolade Taman su u Londonu osvojile čak devet nagrada The Academy of Chocolate Awards.

Hrvatske čokolade Taman Artisan Chocolate osvojile su čak devet priznanja The Academy of Chocolate Awards na ovogodišnjem londonskom natjecanju u organizaciji udruge Academy of Chocolate.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovao je rekordni broj natjecatelja – prijavilo se čak 1.200 proizvođača čokolade iz 45 zemalja diljem svijeta, a hrvatske su čokolade osvojile jednu srebrnu i osam brončanih medalja. Time su potvrdile svoju kvalitetu koja je na ovom natjecanju bila nagrađena već prošle godine. 

Priznanja su osvojili za tri vrste čokolada te šest vrsta pralina. Srebrom su nagrađene njihove praline viski i kava, dok im je bronca dodijeljena za tamnu 62% čokoladu s narančom, paprom i timijanom, tamnu 60% čokoladu s kavom i kardamomom, mliječnu 41% čokoladu s pečenim sezamom i curryjem, praline mango i korijander, praline rum, menta i limeta, praline limun i timijan, truffle jagoda i menta i truffle rogač i lavanda.

Stiv Kahlina, vlasnik Malo i slatko d.o.o., tvrtke koja proizvodi nagrađene čokolade, za naš je portal komentirao osvojene nagrade, rekavši: “Za nas kao malog proizvođača ovo je velika stvar. Svijest o čokoladi, pa time i kvaliteti proizvoda od čokolade, raste iz dana u dan. U svijetu je sve više proizvođača, posebice malih, koji svakodnevno podižu te kriterije. Potvrda stručnjaka da možeš konkurirati u takvom društvu neizmjerno je zadovoljstvo i motivacija.”

Udruga Academy of Chocolat eosnovana je 2005., s ciljem podizanja svijesti o razlici između fine čokolade i masovnih čokoladnih konditorskih proizvoda. Organizatori su ove godine primili 400 prijava više nego lani, a značajan je porast malih proizvođača čokolada iz svih dijelova svijeta.

Fotografije: Malo i slatko do.o.o.

london međunarodno priznanje nagrade natjecanje slatke vijesti taman čokolada uspjeh 2018-05-18
Tags london međunarodno priznanje nagrade natjecanje slatke vijesti taman čokolada uspjeh

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Na što treba paziti prilikom izrade torte na kat?

Sljedeći članak :

Slatka priča obitelji Prša – kad majka i kći dijele ljubav prema slasticama i slastičarstvu

Povezani članci

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Omiljena austrijska slastica s pogledom na Jadransko more: otvoren prvi Cafè Sacher izvan Austrije

Mirjana Bošković Smrekar 06 lip 2023
Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Omiljene čokoladice u novom pakiranju: plastika zamijenjena papirom

Mirjana Bošković Smrekar 05 lip 2023
Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Povratak Oreo Cotton Candy keksića: evo kad se vraćaju na police trgovina

Mirjana Bošković Smrekar 03 lip 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!