• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023 Događanja, Novosti Komentari isključeni za Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Ove će godine kandidati panettonea izrađivati u Veroni, a stručni će ih žiri kušati u Milanu, a osim dvije slatke varijante izrađivat će i jednu slanu.

Treće izdanje Svjetskog prvenstva u Panettoneu održat će se od 9. do 14. listopada, a ovogodišnje izdanje sa sobom nosi brojne novosti. 

Ovo natjecanje organizira Accademia Maestri del Lievito Madre e del Panettone Italiano, a ove godine neće biti pojedinačnog natjecanja, već će timove odabrati i nominirati profesionalne škole koje su identificirali konzulati pri Akademiji.

Tema ovogodišnjeg izdanja je panettone oko svijeta, a cilj prvenstva je promicanje izvrsnosti obrtničkog panettonea pri čemu se  uspoređuju različite kulture onih koji proizvode ovaj slatkiš od kiselog tijesta.

Rok za prijavu je do 31. srpnja, a svaki tim mora imati klasični talijanski panettone od kandiranog voća, panettone od tamne čokolade te inovativni slani panettone.

Natjecanje u pripremi panettona održat će se od 9. do 13. listopada u Veroni, dok će se degustacija od strane stručnog žirija i proglašenje pobjednika održati 14. listopada u Host Milano.

Žiri će izabrati pobjednika za svaku kategoriju, kao i ukupnog pobjednika. Priznanja se dodjeljuju u šest kategorija.

Izvor: sogoodmagazine.com

Fotografija: Canva

2023-05-27

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Sljedeći članak :

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Povezani članci

Hrvati su veliki kavopije: godišnje popijemo duplo više kave od svjetskog prosjeka

Hrvati su veliki kavopije: godišnje popijemo duplo više kave od svjetskog prosjeka

Mirjana Bošković Smrekar 25 ruj 2023
S tržišta se povlače dva proizvoda: evo što je pronađeno u sastavu

S tržišta se povlače dva proizvoda: evo što je pronađeno u sastavu

Mirjana Bošković Smrekar 23 ruj 2023
Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Natjecanje s mirisom Božića: poznati pobjednici ovogodišnjeg izdanja Panettone daya

Mirjana Bošković Smrekar 22 ruj 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!