Njihovi rođendani ne smiju biti zaboravljeni: cijelu godinu pripremat će torte za djecu žrtve potresa

Potres im je oduzeo sve, a one su odlučile omogućiti im da unatoč svemu svoj dan proslave uz – rođendansku tortu.

Jučer smo pisali o hvalevrijednoj akciji prikupljanja kolača za djecu žrtve potresa, ali i za volontere i hitne službe koje danima na terenu pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Danas, pak, donosimo priču o još jednoj hvalevrijednoj akciji sa slatkim tonom. Radi se o akciji pripremanja rođendanskih torti za djecu žrtve potresa.

Ivana Bunčić-Živčić vlasnica je obrta za proizvodnju slastica Diva smještenog u Slunju. Budući da je dosta obitelji s potresom pogođenih područja smješteno u apartmanima od Slunja do Plitvica i Korenice, Ivana je došla na ideju da barem na tom području pokuša malo razveseliti djecu i skrenuti im pažnju s onog ružnog. Iza nje su već dvije darovane torte – jedna je otišla u ruke jedanaestogodišnje djevojčice, a druga u ruke ženi koja je također preživjela strahote potresa. Ivanina je namjera i dalje sudjelovati u ovoj akciji kako bi što većem broju djece koja su se doselili na ovo područje zasladila njihov dan.  

Fotografija: Ivana Bunčić-Živčić

Nažalost, Ivana zbog brojnih obaveza ne može dostavljati torte u udaljenije krajeve, no zato su tu djevojke iz grupe TORTE – od ideje do izvedbe koje će svakog tjedna tijekom 2021. pripremati torte i subotom ih dostavljati djeci koja taj vikend slave rođendan. Da sve protekne bez ikakvih komplikacija i da svako dijete dobije svoju tortu pobrinut će se administratorica grupe Martina Černjavski koja je jučer i pozvala sve one koji žele zasladiti rođendane dječici da joj se jave kako bi mogli organizirati ovu divnu akciju.

Osim Ivane Bunčić-Živčić, još su dvije članice ove Facebook grupe, Anita Mudri iz Dolce monda te Amela Frigo iz Amelinih slastica također već pokrenule ovakvu akciju i zasladile rođendane dječici, a to je tek početak jer ova će akcija trajati sve do 2022. godine.

„I kako kažu, ne možemo sve, ali i malo je bolje od ništa, pa ajmo onda vratiti bar na kratko osmijeh na lica te dječice“ – poručila je za kraj Martina Černjavski.

Ukoliko se i vi želite priključiti akciji pripreme torte za djecu s potresom pogođenih područja javite se Martini Černjavski u inboks Facebook profila (za područje Zagreba i izravnu dostavu u Sisačko-moslovačku županiju) ili Ivani Bunčić-Živčić (za područje od Slunja do Plitvica i Korenice).

Fotografija: Martina Černjavski

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.