Prestižna nagrada za najbolju slastičarku na svijetu otišla je u ruke glavne slastičarke slovenske Hiše Franko, Čakovčanke Maše Salopek.
U Amsterdamu su jučer, 15. rujna 2021., dodijeljene nagrade The Best Chef Award 2021. Ovu prestižnu strukovnu nagradu dodjeljuje stručni žiri kojim presjedaju isključivo profesionalci iz restoranske industrije.
Među 11 kategorija u kojima su dodijeljene nagrade je i kategorija The Best Chef Pastry Award powered by Valhrona, a u toj je kategoriji pobjedu odnijela Maša Salopek, glavna slastičarka slovenske Hiše Franko.
![](https://www.slatkopedija.hr/wp-content/uploads/2021/09/masa_salopek_1-789x800.jpg)
Ova se Hrvatica, rođena Čakovčanka, za slastičarku obrazovala na kulinarskom institutu Kul In nakon čega je jedno vrijeme radila u Hrvatskoj u Dubravkinom putu te u hotelu Lone u Rovinju, no već nekoliko godina živi i radi u Sloveniji.
Treba spomenuti da se na visokom sedmom mjestu najboljih svjetskih chefova našla i Ana Roš, chefica restorana u kojem Maša radi.
Fotografija: Instagram profil Hiša Franko i The Best Chef Awards