• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Iz naše redakcije» Recept tjedna»Keksići s limunom

Keksići s limunom

Kate Bošković 26 kol 2018 Recept tjedna Leave a comment

Izvana hrskavi, iznutra mekani, prepuni divne arome limuna, brzo gotovi i jako jednostavni – ove keksiće smo tek otkrili, ali ćemo im se sigurno često vraćati.

Sastojci
  • 360 g glatkog brašna
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 230 g omekšalog maslaca
  • 170 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žumanjka
  • naribana korica jednog limuna
  • procijeđeni sok jednog limuna
I još
  • šećer u prahu
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U jednoj posudi prosijte brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo te im dodajte sol i sve izmiješajte.

Mikserom sjedinite omekšali maslac, šećer i  vanilin šećer dok ne dobijete finu, pjenastu smjesu. Zatim dodajte jedan po jedan žumanjak i dalje miješajući mikserom, sve dobro sjedinite.  U to dodajte koricu i sok od limuna pa sve promiješajte mikserom. Ovoj smjesi postepeno dodajte suhe sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku, gustu smjesu.

Žličicom vadite male količine smjese, oblikujte ju među dlanovima u kuglice, uvaljajte u šećer u prahu te slažite na limu za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pripazite da razmak između keksića bude dovoljno velik jer se keksići u pečenju rašire.

Keksiće pecite u zagrijanoj pećnici oko 13 minuta (prilikom vađenja bit će mekani na dodir, ali im donji dio treba biti zlatno smeđ).

Gotove keksiće ostavite da se ohlade na zraku pa ih pospite šećerom u prahu i čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji.

Napomena

Od ove smjese mi smo dobili 55 keksića.

Za vrijeme pečenja prve ture keksića, smjesu smo stavili na desetak minuta u zamrzivač i to zato što nam se tijekom pripreme prve ture tijesto jako lijepilo za ruke.

Fotografije: Mirjana Bošković Smrekar i Kate Bošković

[print_link]

kate bošković keksići keksići s limunom limun recept tjedna slatki recept 2018-08-26
Tags kate bošković keksići keksići s limunom limun recept tjedna slatki recept

Autori

napisala : Kate Bošković
Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.
Prethodni članak :

Izbor najbolje bučnice u Desiniću

Sljedeći članak :

Slatko lice – personalizirane lizalice s likom po želji

Povezani članci

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Brzi recept za nedjeljnu sreću: roladu s jagodama nikad ne odbijamo

Kate Bošković 21 ožu 2021
Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Proljeće nam je sve bliže – okrećemo se voćnim rolada: koja je vama draža?

Kate Bošković 21 velj 2021
Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Kate Bošković 07 velj 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!