• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023 Slatke tajne Komentari isključeni za Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje iznimno je bitan, a rezanjem ovim nožem izbjeći ćete raspadanje glazure i gnječenje komada torte te ćete dobiti komade torte kao iz slastičarnice.

Torta je uvijek rado viđen gost, neovisno o prigodi. Bilo da je riječ o rođendanu, vjenčanju, djevojačkoj/momačkoj zabavi, krštenju, pričesti ili je samo želja za tortom velika, svima osmijeh na lice razvuče uredno izrezan komad torte.

Nije uvijek lako postići da rezanje prođe glatko, no budete li koristili nož za rezanje rajčice, mogli biste rezati komade kao profesionalci.

Osim za torte, nož za rajčice može poslužiti i za rezanje glaziranih kolača, ali i osjetljivih proizvoda od lisnatog tijesta.

Iako na prvu zvuči suludo, nož za rezanje rajčica namijenjen je rezanju gnjecavog povrća koje se lako deformira, stoga ima blago naoštrene zupce koji lako prolaze kroz mekani biskvit i kreme. Osim za torte, nož za rajčice može poslužiti i za rezanje glaziranih kolača, ali i osjetljivih proizvoda od lisnatog tijesta.

Prije rezanja svakako provjerite da je glazura dovoljno čvrsta te ju, ako je potrebno, dodatno ohladite u hladnjaku.

Isto tako, ako je riječ o vrlo ljepljivoj torti, prije rezanja pripremite duboku čašu s vrućom vodom u koju ćete umakati nož nakon svakog komada kako se zalijepljeni sadržaj ne bi prebacio na idući komad.

Izvor: thedailymeal.com

Fotografija: Canva

2023-09-03

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Papirnate slamke opasne po zdravlje: istraživanje pokazalo zabrinjavajuće rezultate

Sljedeći članak :

Objavljena najnovija lista najzagađenijih namirnica na svijetu: vrh liste ostao nepromijenjen

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023
Zar je toliko jednostavno: izgleda da cijeli život pogrešno otvaramo lizalice

Zar je toliko jednostavno: izgleda da cijeli život pogrešno otvaramo lizalice

Mirjana Bošković Smrekar 12 srp 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!