• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti» Događanja»Good Food Festival – festival bogate gastronomske ponude

Good Food Festival – festival bogate gastronomske ponude

Mirjana Bošković Smrekar 17 lis 2017 Događanja Leave a comment

Grad Dubrovnik će tijekom četiri dana održavanja Good Food Festivala posjetiteljima pružiti mogućnost sudjelovanja na brojnim prezentacijama i radionicama, a posebno su zanimljive slatke radionice Udruge Deša na kojima će se izrađivati tradicionalne dubrovačke slastice.

Od 19. do 22. listopada 2017. u Dubrovniku će se, u organizaciji grada Dubrovnika, održati Good Food Festival.

Četvrto izdanje ovog festivala donosi bogatu i raznoliku ponudu hrane i vina te brojna događanja, među kojima se ističe radionica pripreme tradicionalnih dubrovačkih slastica u Udruzi Deša. Na radionicama će posjetitelji imati priliku naučiti kako se izrađuju Stonska torta, Hrostule, Korčulanski klašuni te prikle. Svaka od radionica održavat će se svakog dana festivala s početkom u 10 sati u prostorijama Udruge Deša.

Osim ovih slatkih radionica posjetitelji će imati priliku sudjelovati na prezentaciji izrade zaboravljenog kolača Manđarica koja će se održati 20. listopada 2017., u TIC Pile s početkom u 11 sati, pod vodstvom Jadranke Ničetić te Lucije Tomašić, zatim na radionici berba i kuhanje džema od maginja u Majkovima, 21. listopada 2017. s početkom u 9 sati (organiziran je prijevoz s Pila) te na prezentaciji i kušanju tradicionalnih slastica pod nazivom Skok na Vis, u prostorijama TIC Pile, 22. listopada 2017., s početkom u 17 sati.

Bogatim programom predviđene su i brojne druge radionice i prezentacije, poput radionice Zdravo i fino pod vodstvom Maje Brekalo, zatim radionica za učenike TUŠ Dubrovnik Pasta i razgovori o hrani pod vodstvom voditeljice Marine Žibert Ercegović, prezentacija i kušanje Lekrija, jedinog vina koje se „proizvodi u Dubrovniku“, u prostorijama vinarije „Škar“, gastronomske prezentacije Vukovarsko-srijemske županije Okusi Srijema i Slavonije,  stručnog vođenja za učenike privatne gimnazije Dubrovnik u suradnji s Domom Marina Držića, pod nazivom Marin Držić i dubrovačka renesansna kuhinja, ispred Orlandova stupa, prezentacija tradicionalnih jela i vina s otoka Krka u restoranu Kantenari Sunset Beach Dubrovnik te brojne druge.

U nedjelju, 22. listopada, održa će se i humanitarna manifestacija Dubrovačka trpeza na kojoj će se na trpezi duž cijeloga Straduna predstaviti dubrovački ugostitelji, hotelijeri, vinari, pekari i slastičari.

Fotografije: Turistička zajednica grada Dubrovnika

2017-10-17

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Muffini s bundevom i zobenim pahuljicama

Sljedeći članak :

Radionica spremanja sirovih slastica u Puli

Povezani članci

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023
Naša „Slatka šumska priča“ na festivalu „Pazi, knjiga“ u Zagrebu

Naša „Slatka šumska priča“ na festivalu „Pazi, knjiga“ u Zagrebu

Slatkopedija 08 svi 2023
Biblioteka Slatkopedija i u Biogradu: evo što nas očekuje

Biblioteka Slatkopedija i u Biogradu: evo što nas očekuje

Slatkopedija 05 svi 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!