• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Magazin» Život sa slasticama»Godine nisu važne: u poznim godinama i dalje stvara čokoladnu čaroliju

Godine nisu važne: u poznim godinama i dalje stvara čokoladnu čaroliju

Mirjana Bošković Smrekar 07 srp 2023 Život sa slasticama Komentari isključeni za Godine nisu važne: u poznim godinama i dalje stvara čokoladnu čaroliju

Iako je odavno prešao godine za umirovljenje, Charlie se ne da iz svog čokoladnog carstva u kojem sa sinovima i unukom stvara impozantne kreacije u čijoj izradi svakodnevno uživa.

Charlie Sigvardsen, koji je nedavno napunio 93 godine, vlasnik je Charlie’s Chocolate Factory, koju je otvorio 1970. godine. Njegov je čokoladni put započeo još 1950-ih kada je birao temu za diplomski rad te je dobio temu Marketnig i prodaja čokolade u Vancouveru.

Charlie’s Chocolate Factory, koja je ime dobila po poznatoj knjizi Charlie and Chocolate Factory, prešla je put od malene trgovine u kojoj se prodavala ograničena linija čokolada u kutijama do dvije maloprodajne lokacije. Ovaj je proizvođač čokolade za svoj rad osvojio brojne nagrade i priznanja, a 2015. je primljen u Candy Hall of Fame sa sjedištem u SAD-u.

Iako je krajem lipnja napunio 93, Charlie Sigvardsen i dalje aktivno radi i stvara svoju čokoladnu čaroliju.

Tijekom godina, u čokoladarnici Charlie’s Chocolate Factory izrađeni su brojni kreativni, ali i jestivi projekti poput 1,5-metarskog čokoladnog javorovog lista koji je poslan na Tajvan kao dio sajma, zatim čokoladnog jaja koje je težilo gotovo 160 kilograma te divovskog čokoladnog srca koje se prodavalo u dobrotvorne svrhe.

Trgovina je postala obiteljski posao za Sigvardsene pa tako s Charlijem rade i sin Colin i Blair te unuka Ellen.

Za Charlieja godinu nisu važne jer kako je sam rekao: „Ja zapravo ne radim. Uživam u onome što radim. Zabavljam se radeći to.“ – prenosi cbc.ca.

Izvor: cbc.ca

Fotografija: Canva

2023-07-07

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Zbog kolača morala s djecom napustiti plažu: stroga pravila u Grčkoj iznenadila ovu majku

Sljedeći članak :

Povodom Dana čokolade Natalija Milodanović s nama dijeli recept za najbolji čokoladni kolač

Povezani članci

Maša Salopek o novom izazovu u karijeri: „Promjene su potrebne za daljnji rast“

Maša Salopek o novom izazovu u karijeri: „Promjene su potrebne za daljnji rast“

Kate Bošković 19 kol 2023
Veliki intervju s Petrom Vuković, najboljom mladom slastičarkom Velike Britanije: „Potpuno sam se promijenila i poslovno i privatno zbog stvari koje sam naučila tamo“

Veliki intervju s Petrom Vuković, najboljom mladom slastičarkom Velike Britanije: „Potpuno sam se promijenila i poslovno i privatno zbog stvari koje sam naučila tamo“

Kate Bošković 07 kol 2023
Alida Vadanjel o svom najnovijem slatkom projektu: „Za nas Cukerijera predstavlja tvornicu slatkog, kad iz nje izađete morate sa sobom ponijeti nešto slatko“

Alida Vadanjel o svom najnovijem slatkom projektu: „Za nas Cukerijera predstavlja tvornicu slatkog, kad iz nje izađete morate sa sobom ponijeti nešto slatko“

Kate Bošković 30 srp 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!