Ferrero otkupio Nestléove čokolade za 2,8 milijardi dolara

Nestlé je svoje čokoladno carstvo u SAD-u prodao Ferreru za 2,8 milijardi dolara.

Veliki švicarski proizvođač Nestlé je zbog nezadovoljstva prodajom svojih čokolada u Americi te zbog promjene u politici poslovanja odnosno približavanja  zdravijoj prehrani, prodao svoj čokoladni posao talijanskom Ferreru za 2,8 milijardi dolara.

Iako je na svjetskoj razini Nestlé najveća svjetska kompanija za hranu široke proizvodnje, prodaja čokolada u Americi nije mu išla najbolje pa su njegove čokolade po prodaji u Americi tek na četvrom mjestu. Njihovo nezadovoljstvo prodajom iskoristio je talijanski Ferraro koji je Nutellom uspio privući američke kupce, a sada kupnjom drugih brendova, nastoji u potpunosti osvojiti američko tržište. Tako su posljednjih godina otkupili i  Fannie May Confections Brands i Ferrara Candy Company, najvećeg američkog konditora koji ne proizvodi čokolade.

Iz Ferrara ističu kako će integriranjem Nestleovih čokolada, Ferrero postati treća najveća konditorska tvrtka na svijetu.

Na američkom tržištu Ferrero je najpoznatiji po Tic Tac bombonima, Ferrero Roche pralinama i namazu Nutella.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.