Tjedan čokolade na riječkom adventu

Među brojnim događanjima na ovogodišnjem riječkom adventu, čokoljupce će svakako privući manifestacija Ri Gastro, u sklopu koje se održava Tjedan čokolade.

U sklopu riječkog adventa održat će se manifestacija Ri Gastro – godišnja doba, koja popularizira jela na bazi autohtonih namirnica mediteranske kuhinje, koje uspijevaju i konzumiraju se u određenom periodu tijekom godine, a namirnice karakteristične za prosinac su bakalar i čokolada.

U sklopu ove manifestacije, od 14. do 21. prosinca 2017., održat će se Tjedan čokolade. Budući da Rijeka ima jake pomorske veze i bogatu trgovačku povijest, ne čudi činjenica da je upravo tamo, 1896. otvorena velika tvornica kakaa i čokolade, prva u ovom dijelu Europe. Tvornica je zatvorena pred kraj Drugog svjetskog rata, a u sjećanje na taj dio riječke povijesti osmišljen je suvenir, Riječka čokolada i praline.


U suradnji s ugostiteljskim objektima Rijeke i okolice posjetitelji će moći u navedenom periodu u pojedinim ugostiteljskim objektima kušati razne čokolade i slastice s čokoladom, a svi ugostiteljski objekti uključeni u manifestaciju bit će navedeni i predstavljeni na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Rijeke.

Fotografije: Turistička zajednica grada Rijeke

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.