Svjetsku broncu u Luksemburgu osvojila hrvatska slastičarka Sandra Jadek

Na Svjetskom kulinarskom kupu koji se održava u Luksemburgu hrvatska slastičarka Sandra Jadek osvojila je brončanu medalju.

Novi, veliki uspjeh hrvatskog slastičarstva ostvaren je na Svjetskom kulinarskom kupu, najvećem svjetskom kulinarskom natjecanju koje se od 24. do 28. studenog održava u Luksemburgu, gdje je hrvatska predstavnica Sandra Jadek osvojila brončanu medalju za svoje slastičarsko umijeće.

Zadatak joj je bio napraviti četiri vrste petit foursa i četiri restoranska deserta od čega su joj dvije teme bile zadane, a dvije slobodne teme. Za temu restoranskog deserta imala je desert od čokolade i voćni desert. Cilj joj je bio prilikom pripreme slastica većinom koristiti autohtone i sezonske namirnice pa je za izradu voćnog deserta koristila bučino brašno i bučine sjemenke te šljive i dunje, a s obzirom na to da dolazi iz „najslađe hrvatske županije“ (Virovitičko—podravske) umjesto šećera koristila je med.

„Ovo natjecanje za mene je kruna moje karijere!“ – kratko je za naš portal komentirala Sandra Jadek, kojoj cijela redakcija Slatkopedije od srca čestita na ostvarenom velikom uspjehu.

Fotografija: Facebook stranica Hrvatski Kuharski Savez

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.