Starinske oblatne

Prvi recept ove godine dolazi nam s bloga BakeCakes. Riječ je o starinskim oblatnama za koje autorica Nevena Josipović kaže da je uvijek podsjete na baku.

Sastojci
  • 2 dcl mlijeka
  • 40 dag šećera
  • 25 dag maslaca
  • 30 dag mljevenog Petit Beurre keksa
  • 20 dag mljevenih oraha
  • 1 pakiranje oblatnih (5 listova)
Priprema

U mlijeko dodajte šećer i stavite da prokuha.

Kada prokuha maknite s vatre, dodajte maslac i dobro miješajte dok se maslac ne otopi. Zatim dodajte orahe i mljevene kekse (ja ih osobno sameljem u sjeckalici, tako da budu baš fino mljeveni, bez ijednog komadića).

Sve skupa izmiješajte i dok je još toplo namažite oblatne. Dovoljno vam je za 5 listova oblatni. Morate ih premazati u tankom sloju te na kraju staviti nešto teško preko oblatni da se dobro slijepe. Po mogućnosti najbolje da odstoje preko noći.

Fotografija: BakeCakes

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.