Sajam zimnice i autohtonih proizvoda u centru Zagreba

Svi ljubitelji domaćih proizvoda i zimnice imaju priliku ovoga vikenda posjetiti sajam na Trgu bana Josipa Jelačića te kupiti pekmeze, džemove, med i kolače

U petak, 5. listopada 2018., započinje Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, koji po četvrti put za redom organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb.

Na Trgu bana Josipa Jelačića okupit će se stotinjak izlagača iz cijele Hrvatske koji će tijekom dva dana trajanja sajma predstaviti proizvode zimnice te autohtone proizvodi čiji je naziv zaštićen (ili  je u postupku zaštite) oznakom izvornosti i oznakom zemljopisnog podrijetla u Republici Hrvatskoj i u Europskoj uniji. Navedene oznake omogućuju dodanu vrijednost vrhunskim domaćim proizvodima, a potrošačima jamče iznimnu kvalitetu i originalan način njihove pripreme.

Ovom, ali i sličnim manifestacijama želi se potaknuti proizvodnja, prodaja i zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom dokazanom kvalitetom polako postaju konkurentan, prepoznatljiv i tražen proizvod kako na domaćem tako i na stranom tržištu.

Sajam će za posjetitelje biti otvoren u petak, od 8 do 20 sati te u subotu i nedjelju od 8 do 15 sati.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.